23948sdkhjf

Ny by med 1.800 boliger ved Herning

Arkitema Architects skal udvikle masterplanen.
På en bar mark mellem regionshospitalet DNV-Gødstrup og Snejbjerg vil Herning Kommune de kommende år opføre en helt ny by.

Projektet hedder Helstrup ‘Ny Nordisk By’, og tanken bag projekttitlen er at samle det bedste fra det nordiske velfærdssamfund i en ny innovativ by, som er bæredygtig og har fokus på fællesskab og det sunde liv.

- Helstrup ‘Ny Nordisk By’ er et unikt og spændende projekt, og vi ser det derfor som en stor ære at være med til at udvikle masterplanen, siger Heidi Hjort Thuesen, segmentchef for Urban Design hos Arkitema Architects, der vandt opgaven i konkurrence med Henning Larsen Architects, Bascon/SLA og Møller & Grønborg.

Definerer fremtidens bymiljøer
Et vigtigt kendetegn ved det nordiske velfærdssamfund er det sunde liv, og med den geografiske tilknytning til regionshospitalet DNV-Gødstrup skabes der en masse aktivitet i området, som har med sundhed at gøre.

Det giver Helstrup en række muligheder, og derfor bliver sundhed et gennemgående tema for den masterplan, som Arkitema Architects nu skal udvikle.

- Vi har, med blandt andet Nærheden og Ringkøbing K, været involveret i lignende projekter, hvor helt nye byer eller bydele udvikles. Nu kan vi glæde os over igen at være med til at definere, hvordan fremtidens bymiljøer tager sig ud, og jeg er sikker på, at vi med Helstrup kan udvikle en fantastisk by, der skiller sig ud ved at have sundhed som DNA, fortæller Heidi Hjort Thuesen.

Når Helstrup er fuldt udbygget vil byen rumme cirka 1.800 boliger med cirka 4.000 indbyggere. Udover boliger skal uddannelsesinstitutioner, erhverv og detailhandel indtænkes i masterplanen, som skal definere udviklingen af byen i de kommende år.

Samarbejde med Region Midtjylland
Byudviklingen ved Helstrup skal sikre en tæt sammenhæng mellem hospitalet og ny byudvikling i området. Herning Kommune har derfor inviteret Region Midtjylland til at deltage i arbejdsprocessen for planlægningen af området.

Samarbejdet mellem Herning Kommune og Region Midtjylland er væsentligt for at opbygge og fastholde en langsigtet vision for byudviklingen ved Helstrup, der samtidig har en bred politisk opbakning.

Region Midtjylland har behov for placering af faciliteter som for eksempel lægeboliger uden for hospitalsgrunden. Lægeboligerne tænkes at kunne bidrage positivt til Herning Kommunes ideer om bosætning i området syd for hospitalet.

Regionen arbejder samtidig med rekreative arealer som en del af hospitalsområdet. Samarbejdet omfatter derfor også muligheden for at etablere en forbindelse fra den kommende station, umiddelbart nord for hospitalet, gennem hospitalets område til Helstrup på tværs af Vesterholmvej. Forbindelsen tænkes som et landskabeligt element, der skal forbinde hospitalets rekreative områder med Helstrups byrum og rekreative udfoldelsesmuligheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.766