23948sdkhjf

Aarsleff vedtager ny selskabsstruktur

Det nye Per Aarsleff A/S får godt 1.800 medarbejdere.
Landets største entreprenørvirksomhed Per Aarsleff A/S har ændret sin selskabsstruktur, der skal sikre en bedre styring og udvikling af entreprenørkoncernen.

På en ekstraordinær generalforsamling onsdag eftermiddag har Per Aarsleff A/S vedtaget den nye struktur, hvor det nuværende Per Aarsleff A/S navneændres til Per Aarsleff Holding A/S, og der samtidig stiftes et nyt dansk selskab med navnet Per Aarsleff A/S.

Det nye Per Aarsleff A/S overtager de danske entreprenøraktiviteter, som hidtil har ligget i det nuværende Per Aarsleff A/S. Det får godt 1.800 medarbejdere samt maskiner, bygninger og produktionsanlæg.

Derimod overføres virksomhedens polske selskab og aktieposterne i de nuværende datterselskaber - herunder entreprenørfirmaet Hansson & Knudsen A/S, kabelentreprenøren Petri & Haugsted A/S og teknikentreprenøren Wicotec Kirkebjerg A/S – til det nye Per Aarsleff Holding A/S.

Bedre styring
Ifølge Aarsleffs adm. direktør, Ebbe Malte Iversen, skal holdingstrukturen udgøre en hensigtsmæssig ramme for styring og udvikling af koncernens portefølje af aktiviteter og selskaber i overensstemmelse med Aarsleff-koncernens fælles koncernstrategi, One Company.

Ifølge en fondsbørsmeddelelse fremhævede Ebbe Malte Iversen på den ekstraordinære generalforsamling, at selskabsstrukturen reflekterer ønsket om at styre et større antal forretningsenheder samtidig med, at koncernen fortsætter med at udnytte synergier på tværs i koncernen gennem one company-strategien.

Desuden betyder holdingstrukturen, at Per Aarsleff Holding A/S ikke automatisk hæfter for fremtidige kontrakter i driftsselskaberne, men alene i de tilfælde hvor der træffes beslutning om det.

Bestyrelse og direktion i Per Aarsleff A/S med henholdsvis formand Andreas Lundby i spidsen og adm. direktør Ebbe Malte Iversen samt direktør Lars Carlsen vil være identisk med bestyrelse og direktionen i det nye Per Aarsleff Holding A/S, der også vil være det selskab, som er noteret på fondsbørsen i København.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079