23948sdkhjf

Lindpro lader lærlinge lede

I Korskærparken i Fredericia bliver tre lejligheder lige nu renoveret udelukkende af lærlinge, der får praktiske erfaringer og motivation af at prøve kræfter med virkeligheden
Lærlinge på tværs af fagområder og virksomheder – malere, tømrere, snedkere og elektrikere mv. renoverer selvstændigt 3 ud af 220 lejligheder, der selvfølgelig skal leve op til samme standard som de øvrige lejligheder i Korskærparken i Fredericia.

Det er virksomheden Lindpro, der i samarbejde med bl.a. hovedentreprenøren Egil Rasmussen, boligselskabet Boli.nu og Fredericia Håndværkerforening afprøver det nye lærlingeprojekt.

Formål er at tiltrække unge til de håndværksfaglige uddannelser i Fredericia, og giver op til 10 unge mulighed for en praktikplads samt tre unge en fast læreplads. Som en af parterne i projektet bidrager Lindpro samtidig med supervision og støtte af lærlingene i deres arbejde i lejlighederne, der skal stå klar i løbet af marts måned.

- Man lærer meget af at skulle tage alle beslutninger selv, stå til ansvar for dem og samtidig samarbejde med de andre håndværkere. Det har faktisk fungeret overraskende godt. Boligprojektet har været en spændende opgave, fortæller Daniel Christensen, der er i lære hos Lindpro i Fredericia som EUX-elektriker, hvilket betyder, at han efter fuldført læretid får både et svendebrev og en studenterhue.

Ansvar udvikler og motiverer lærlinge
- På skolen får lærlingene teoretisk og lidt praktisk forståelse for, hvad det vil sige, at renovere en lejlighed. I dette projekt bliver de rustet til opgaven på en helt anden måde ved at rive ned og bygge op på ny, hvor de selvstændigt tager beslutninger og udfører alt arbejdet – selvfølgelig med supervision. Vi kan mærke, at det har været en udviklende proces for vores lærlinge, fortæller afdelingsleder i Lindpro i Fredericia, Sten Jensen, der er glad for sine fem lærlinge, der er fordelt på forskellige projekter og kunder i lokalområdet.

- Det er en æressag at hjælpe vores lærlinge godt igennem deres læretid. I Lindpro bruger vi mange ressourcer på at tilrettelægge et forløb, der imødekommer deres ønsker, siger han.

Lindpro og lærlinge
Lindpro uddanner op mod 50 lærlinge om året. Til forskel fra mange andre i branchen har virksomheden ikke haft et fald i antallet af lærlinge siden 2007.
Det betyder, at de har glæde af mange dygtige lærlinge til at løse opgaver inden for både service, sikkerhed og entreprise. Det betyder også, at Lindpro kan imødekomme krav til leverandører i offentlige byggerier i forhold til engagement i ungdomsuddannelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125