23948sdkhjf

Superwood får grønt stempel

Superwood får PEFC-certifikatet som dokumentation for træets oprindelse fra bæredygtigt skovbrug over fremstilling til levering af de færdige brædder.
Byggebranchen vælger i stigende grad miljøvenlige og bæredygtige produkter, men det kan være svært at se på et bræt, hvordan træet er blevet behandlet som lille plante. Derfor efterspørger mange et bevis på, at produktet hele vejen fra skoven over fremstillingen til byggemarkedet er blevet behandlet med respekt for miljøet.

Nu har Superwood fået det eftertragtede PEFC-certifikat for det svenske grantræ, der bruges som råmateriale.

- Det betyder, at et uvildigt certificeringsinstitut har gennemgået hele produktionsprocessen og logistikken, så vi faktisk kan spore træet helt tilbage til skoven, hvor det er fældet, forklarer forstfuldmægtig og faglig sekretær for PEFC Danmark Tanja Olsen, Dansk Skovforening.

PEFC-certifikatet garanterer, at træet har groet, er blevet fældet og produceret under forhold, hvor der er taget sociale og økonomiske hensyn og hensyn til naturen og miljøet.

- Vi er stolte over at få PEFC-certifikatet, der imødekommer et stort ønske hos byggebranchen om at få dokumenteret bæredygtigheden i byggematerialer som træ, siger adm. direktør Ole Dalsgård Nielsen, Superwood.

Fra plante til Superwood
I udlandet skærpes kravene til dokumentation af sporbarheden, og fx i Storbritannien kræver store byggemarkeds-kæder i dag et PEFC- eller FSC-certifikat fra leverandører af træmaterialer.

Netop sporbarheden er afgørende for, at man kan dokumentere oprindelsen for de brædder, der står ude i byggemarkeder eller leveres på en byggeplads. Certifikatet følger træet hele vejen fra hugsten i en bæredygtig skov til savværket, i forarbejdningen og produktionen.

PEFC står for Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes, og organisationen stiller ligeså skrappe krav til fx produktionsstyring og dokumentation, som der stilles for at få et ISO-certifikat.













Kilde: Superwood

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095