23948sdkhjf

Innovationshus er tæt på første spadestik

To entreprenørfirmaer er i spil til det 6.500 kvadratmeter store Food Innovation House i Vejle.
Fødevarefolket i Vejle og omegn er nu ganske tæt på at få realiseret det nye Food Innovation House - en "fødevarelegeplads", som efter planen skal huse omkring 350 idérige mennesker fra alle tænkelige brancher med tilknytning til fødevareerhvervet.

Spaden kommer i jorden, straks realkreditfinansieringen er givet, hvilket kræver, at 60 procent af det 6.500 kvadratmeter store byggeri er lejet ud.

Ifølge Food Innovation Houses direktør, Jørgen Andersen, mangler han nu kun at få afsat 1.000 kvadratmeter for at have nået målet. Det svarer til, at yderligere en eller flere virksomheder giver tilsagn om at flytte ind med i alt 60 medarbejdere.

- Nu smøger vi ærmerne op, og jeg tror, at vi når de 60 procent i løbet af foråret eller forsommeren. Derefter tager det cirka halvandet år at opføre bygningen, så vi håber på at kunne åbne ved juletid i 2017. Der er en rigtig god stemning, og mange bakker op om projektet, siger Jørgen Andersen.

Byggetiden hænger blandt andet sammen med, at der er så meget travlhed i byggebranchen, at leveringstiden på betonelementer p.t. er forholdsvis lang.

Lidt for dyrt
Projektet har indhentet tilbud fra to entreprenørselskaber, Casa og K.G. Hansen & Sønner. Begge har fået den melding, at deres første tilbud er lidt for dyrt, så de er nu i gang med at "optimere byggeriet". Under alle omstændigheder ligger det fast, at projektet får svært ved at holde sig på de 100 millioner kroner, som i første omgang er afsat, antyder Food Innovation House-direktøren.

Pengene kommer fra to investorer: Bagger Sørensen Invest og Givesco. Oprindeligt var også entreprenørfirmaet Ajcon med i investorkredsen, men de er nu ude af projektet.

- Bagger Sørensen Invest og Givesco laver ikke Food Innovation House for bare at sælge det hurtigt igen. For dem er det lige så vigtigt at få det op og køre og være med i husets fremtid. Dér havde Ajcon en anden strategi, nævner Jørgen Andersen.

KPF Arkitekter, Formsprog og Rambøll er rådgivere på projektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125