23948sdkhjf

Troldtekt gør affald til en ressource

I samarbejde med blandt andre MT Højgaard og NCC skal overskydende materialer fra Troldtekts akustikplader fremover sendes tilbage til naturen som kompost.
Troldtekt har lanceret et ’take back’-system, som gør byggeaffald med træbeton til en ressource for miljøet.

Rester fra Troldtekt akustikplader vil fremover blive indsamlet, så de kan vende tilbage til naturen som kompost.

- Take back-systemet er et naturligt skridt i vores bæredygtige forretningsstrategi. Vi har etableret de partnerskaber, der skal til, for, at vi i første omgang kan lancere systemet i Danmark. Målet er, at vi i de kommende år vil udbrede det til vores europæiske nærmarkeder, siger administrerende direktør Peer Leth.

Troldtekts akustikplader er Cradle to Cradle-certificeret på sølvniveau, og virksomhedens nye take back-system er udviklet i samarbejde med Vugge til Vugge Danmark.

- Ved at lancere et system, der giver restprodukter og nedrivningsaffald ny værdi, viser Troldtekt sig endnu engang som en virksomhed, der er med helt i front inden for bæredygtighed og cirkulær økonomi, siger Annette Hastrup, direktør i Vugge til Vugge Danmark.

Systemet omfatter både fraskær fra byggepladser og udtjente plader, og det vil løbende blive udrullet over de kommende år.

Entreprenører, herunder MT Højgaard og NCC, vil sørge for, at fraskær fra nye Troldtekt-produkter bliver indsamlet på byggepladserne. Affaldet leveres til HedeDanmark, som behandler og oparbejder resterne til jordforbedringsmidler. I forbindelse med projektleverancer tilbyder Troldtekt endvidere at tilbagetage akustikplader efter endt brug.

Senere i processen er planen at lade nedrivningsaffald indgå i det tekniske kredsløb som en råvare i ny cement. Sammen med Aalborg Portland, nedrivningsfirmaer og kommuner forventer Troldtekt at kunne tilbyde denne løsning fra 2018 eller 2019. Troldtekt har desuden indledt et samarbejde med en række kommuner om at frasortere træbeton som en selvstændig affaldsfraktion, der vil blive genanvendt i for eksempel byggeblokke. Tiltaget vil gradvist blive udbredt til alle kommuner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125