23948sdkhjf

Innovater igangsætter 20.000 kvadratmeter i Aarhus

Den gamle fragtmandscentral omdannes til ny bydel med boliger og detailhandel.
Innovater A/S og Nordic Real Estate Partners A/S (NREP) har etableret et fælles projektselskab og igangsat to nybyggerier på den gamle fragtmandscentral på Søren Frichs Vej i Åbyhøj nær centrum af Aarhus.

Samlet kommer det nye område – også kaldet Åbyen – til at bestå af cirka 80.000 kvadratmeter boligbyggeri, når området er færdigudviklet. Lokalplanen for etape 1, som samlet består af 40.000 kvadratmeter boligbyggeri samt en dagligvarebutik, blev godkendt af byrådet i efteråret 2015.

Innovater kastede sig ind i udviklingen af området i slutningen af 2013 og har siden da arbejdet med områdets udformning og ikke mindst de enkelte projekter og deres fremtoning.

- Det er en stor opgave med både retail og boliger, som vi har arbejdet med længe, så det er en forløsning at komme i gang, siger Finn Birkjær Nielsen fra Innovater i en pressemeddelelse.

Det ene af de to igangsatte projekter består af 102 ejerlejligheder fordelt på 6.500 kvadratmeter samt en 1.000 kvadratmeter stor Netto-varebutik og p-kælder med depotrum og cykelparkering. Arkitema har tegnet det seks etager høje byggeri, der opføres i totalentreprise af Raundahl & Moesby på områdets mest bynære placering. lejlighederne ventes klar til indflytning i maj 2017.

Det andet projekt omfatter 13.000 kvadratmeter bolig fordelt på 164 ejerlejligheder. Årstiderne Arkitekter og Midtconsult er rådgivere på projektet, som består af fire længehuse i henholdsvis syv og otte etager med udsigt udover Ådalen. Hvert længehus består af 40-42 lejligheder, som varierer fra to-værelses lejligheder på 58 kvadratmeter til fire-værelses lejligheder på 120 kvadratmeter. Totalentreprenør på byggeriet er JCN Bolig, der skal være færdig med det første hus i august 2017, mens det sidste forventes afleveret i januar 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141