23948sdkhjf

Ovenlysvinduet fylder 75

I 1941 fik den danske ingeniør Villum Kann Rasmussen en idé, der revolutionerede måden, vi lever og bor på.
I dag er det naturligt at inddrage loftsrum og eksempelvis indrette børne- og soveværelser i overetagen for at give mere plads til familien i boligen.

Sådan var det ikke før 1941, hvor Villum Kann Rasmussen udviklede det første oplukkelige ovenlysvindue til skrå tage og sendte dagslys og frisk luft ind under hustagene.

Siden da har Velux Gruppen vokset sig til en stor virksomhed med cirka 9.500 medarbejdere og aktiviteter i 40 lande.

I år er det således 75 år siden, at Villum Kann Rasmussen opfandt ovenlysvinduet. Det markeres i hele 2016 med en række aktiviteter, der hylder idéen om at bringe dagslys og frisk luft ind i folks liv. Den 1. april fejres jubilæet internt i Velux Gruppen.

Det første ovenlysvindue danner stadig grundlag for Velux Gruppens produktportefølje. Navnet Velux kommer af "ventilation" (VE) og "lys" (LUX, latin for lys). To afgørende elementer i et sundt byggeri.

Velux besluttede tilbage i 2009 at investere 1,7 mia. kr. i en ny produktplatform samt et nyt ovenlyssystem til projektmarkedet.

Denne investering slår for alvor igennem i disse år og var en væsentlig årsag til, at Velux i 2015 leverede sit bedste finansielle resultat til dato med et overskud på 732 millioner kroner.

- Vores succes gennem 75 år er i høj grad relateret til vores fokus på kvalitet, innovation og en god kundeservice, siger Mick Schou Rasmussen, direktør i Velux Danmark.

Velux Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, der er et fonds- og familieejet selskab med Villum Fonden som største aktionær. Villum Fonden og Velux Fonden danner tilsammen The Velux Foundations, der donerer midler til forskning, miljø og kulturelle formål. I 2015 uddeltes der 545 donationer til en samlet værdi af 829 millioner danske kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109