23948sdkhjf

3 mio. kr. til nyt teater i Nykøbing Mors

Det nye Limfjordsteater i Nykøbing Mors bliver et multifunktionelt kulturhus med afsæt i scenekunst, hvor der også bliver plads til fri udfoldelse i åbne værksteder
Når den nye bygning står klar, bliver Limfjordsteatret en banebrydende kulturinstitution med et smukt arkitektonisk udtryk. Den nye teaterbygning bliver placeret i tilknytning til Morsø Gymnasium, EUC, HF og VUC og bliver dermed en del af dagligdagen for de studerende.

Samtidig er det placeret tæt på både eksisterende og kommende idrætsfaciliteter – og som noget helt særligt bliver idrætten også inviteret indenfor på teateret. Dermed skabes grundlaget for et helt særligt kulturhus, hvor kunst, idræt og undervisning kan mødes i omgivelser af meget høj kvalitet.

Cirkelformet bygning i to etager

Der bliver tale om en cirkelformet bygning med en diameter på 37 meter. Stuetagen bliver på ca. 1.000 m² fordelt over en teatersal på 247 m², en prøvesal på 112 m² og en multisal på 105 m².

Langs kanten af cirklen og på teaterets bagside placeres en række rum til ophold, der både kan bruges som formelle samlingssteder ved forestillinger og som uformelle mødesteder i hverdagen. Her placeres også værksteder til maling, træ og metal samt omklædning og kontorer.

På første sal placeres resten af værksteder rundt om det åbne areal over stueetagens store teatersal. Her bliver der plads til animationsstudie, skriveværksted, øverum og systue. Her kommer teaterets administration også til at have kontorer.

I alt bliver teateret på 1.668 m², tegnet af Cebra Arkitekter. Morsø Kommune har bevilget 5 mio. kr. til projektet. Lokale og Anlægsfonden støtter nu projektet med 3 mio. kr. I alt forventes projektet at koste 26 mio. kr. at etablere. Desuden har A. P. Møllers Fond givet 10 mio. og Færchfonden har givet 1 mio.

Ola Mattsson, udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden, siger om projektet:

- Der er tale om et projekt med en innovativ og usædvanlig tilgang til teaterbyggeri. Limfjordsteatret bliver med den nye arkitektonisk udtryksfulde og samtidig multifunktionelle bygning et helt særligt sted, hvor professionelt organiseret teater mødes med selvorganiserede unges aktiviteter og det frivillige foreningsliv. Som noget helt nyt åbner teateret dørene for nye brugergrupper, der normalt ikke ses i teatermiljøet, hvilket vil give et enestående fællesskab mellem udøvere af kunst, kultur og idræt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11