23948sdkhjf

61 byggekonkurser i marts

Antallet af bygge- og anlægsvirksomheder, der er gået konkurs det seneste år, er markant højere end samme periode året før.
I marts måned var der 61 konkurser i bygge- og anlægsbranchen, og der har dermed været 703 konkurser i løbet af det seneste år. Til sammenligning var der i samme periode ét år tidligere 546 konkurser, og der har dermed været en stigning på 29 procent.

- Det er et lidt komplekst billede i øjeblikket i bygge- og anlægsbranchen. På den ene side stiger antallet af konkurser, mens vi på den anden side også ser, at flere kommer i beskæftigelse. En del af forklaringen er, at aktiviteten stille og roligt kravler op, men der er stadig ekstrem stor konkurrence i branchen og derfor mange virksomheder, der balancerer på en knivsæg – og nogle af dem falder så desværre ned på den forkerte side, siger Andreas Fernstrøm.

Ophobningen af sager forklarer ikke stigningen

- Med de forholdsvis mange konkurser i marts måned fortsætter tendensen fra det seneste stykke tid med mange konkurser. Der har været en pukkel af konkurssager, som har hobet sig op hos Erhvervsstyrelsen, og der har givet en forskydning af sager fra andet halvår 2015 til starten af 2016, men det ændrer jo ikke ved, at vi gennem det seneste år har set en kraftig stigning i antallet af konkurser, siger analysechef Andreas Fernstrøm, Dansk Byggeri.



Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094