23948sdkhjf

STB Byg har 3-års-planen klar

Målet er at nå en omsætning på en halv milliard kroner i 2020, men ikke for enhver pris.
STB Byg løftede i 2015 sin omsætning til det hidtil højeste niveau. Indtjeningen voksede også, og ordrebeholdningen rummer opgaver, der rækker langt ud i fremtiden.

I nær fremtid bliver der bundet sløjfe på de mange indsatser, der er startet op i den nuværende tre-års-plan, så der ingen løse ender er, når den nye strategiplan 2017-2020 sættes i gang.

Et af de meget konkrete mål for perioden er at nå en omsætning på en halv milliard kroner.

- Men det vigtigste er, at vi formår at udvikle virksomhederne i tæt samspil med medarbejderne, og at bundlinjen ser fornuftig ud, siger administrerende direktør, Jens Winther.

- Historisk har vores evne til at projektoptimere og indkøbe været en vigtig kilde til virksomhedens indtjening. Vi opsamler systematisk erfaringer fra igangværende og afsluttede byggeprojekter, og det har for os i høj grad været et sted, hvor vi har kunnet profitere både økonomisk og kvalitetsmæssigt. Når prisen er det væsentligste element i langt de fleste udbud, er det nødvendigt at optimere og trimme alle processer, så vi ikke bare kan vinde, men også tjene penge på projekterne, fortsætter han.

Et stærkt hold
I STB Bygs tre-års-plan fastlægges de overordnede visioner og retninger bliver fastlagt. Planen nedbrydes i konkrete indsatsområder for hvert enkelt år, og typisk vil der kontinuerligt være 5-10 strategiske projekter i gang. Ledelsen arbejder meget bevidst på at inddrage relevante medarbejdere fra alle dele af organisationen i de enkelte projekter. Helt overordnet handler alle projekter om tre mål: Øget omsætning, øget indtjening og øget kvalitet.

I STB Byg er organisationsudvikling et vigtigt element, og fra ledelsens side arbejdes der kontinuerligt med at udvikle organisationen i takt med væksten.

- Vi har især megen fokus på udvikling af vores projektledelse, da de er firmaets ambassadører og kundernes kontaktpersoner ude på byggepladserne, der ofte ligger meget langt væk fra basen i Vejle, fortæller Jens Winther, som med virkning fra årsskiftet har udnævnt Lasse Lindkvist Hansen til produktionsdirektør med ansvar for alle byggepladser i entrepriseafdelingen.

STB Entreprise har igangværende projekter i både Jylland, på Fyn og på Sjælland, og det voksende antal projekter stiller krav til ledergruppen.

- Jeg synes, vi har fået samlet et stærkt hold med forskellige kompetencer og ansvarsområder, som arbejder godt sammen om at udvikle STB Byg strategisk. Driften fylder selvfølgelig meget, men vi er også gode til at minde hinanden om at få kigget fremad med jævne mellemrum, siger Jens Winther.

Om STB Byg
Det er i år 60 år siden, at STB Byg startede som en traditionel tømrervirksomhed. I dag fremstår virksomheden som en velkonsolideret entreprenørvirksomhed med trecifret millionomsætning og cirka 100 medarbejdere, hvoraf cirka 60 er håndværkere og samlet i STB Håndværk.

Firmaets øvrige aktiviteter foregår i STB Entreprise, der udfører et stadig stigende antal total-, hoved- og fagentrepriser for både private og offentlige bygherrer i hele Danmark. Adm. direktør Jens Winther ejer holdingselskabet bag virksomhederne sammen med Jan Olesen.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125