23948sdkhjf

Murerbranchens vej mod normale tilstande

Afmatningen i murerbranchen betyder, at der skrues ned for nybyggeriet, men Håndværksrådet spår, at det også kommer til at påvirke reparation og vedligehold. Det kommer til at gå ud over de små murermestre. Der er dog ikke tale om en branche i krise, men en branche på vej mod normale tilstande.
En brancheanalyse foretaget af Business Intelligence Agency for ErhvervsBladet viser, at murerbranchens generelle sundhedstilstand er forværret i forhold til 2006.
Samlet set har branchen oplevet vækst i 2007 med en samlet omsætningsstigning på 18,1% og en vækst i indtjeningen på 38,2%. Ikke desto mindre viser tallene en stigning i antallet af virksomheder med underskud, angrebet egenkapital og konkursretning. Det skyldes, at mange små og nyetablerede murerfirmaer har svært ved at følge med i nedgangstider.

De stigende tal for konkursretning, underskud og angrebet egenkapital skal ses i lyset af, at tallene for både 2006 og 2005 afspejler et unormalt lavt niveau.

- Det, vi ser, er en branche, som har haft ekstraordinært gode tider, og som nu er på vej mod mere normale tilstande. Tallene er på ingen måde alarmerende, men de viser, i hvilken retning tingene går, siger Håndværksrådets cheføkonom, Søren Nicolaisen til ErhvervsBladet.

Det er Søren Nicolaisen, der peger på, at nedgangen i aktiviteten ikke kun rammer nybyggeriet, men også kommer til at påvirke vedligehold og reparationer.

Kilde: ErhvervsBladet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078