23948sdkhjf

Ny bæredygtig bydel på vej i Slagelse

Op mod 500 boliger skal opføres i Tidselbjerg-området. Lokalplan for første delområde er sendt i høring.
Første spadestik til en ny, bæredygtig bydel er rykket et stort skridt nærmere i Slagelse.

Tirsdag aften besluttede byrådet at sende en ny lokalplan for det første delområde af Tidselbjerget i otte ugers høring. Lokalplanen åbner for, at der kan bygges 60-70 rækkehuse i op til to etager.

- Tidselbjerget giver os et nyt, bæredygtigt boligtilbud til dem, der gerne vil bo et sted, hvor man er tæt på naturen. Derfor er jeg nu glad for, at vi kan sende en lokalplan i høring, som giver mulighed for at starte de første byggerier, siger borgmester Stén Knuth i en pressemeddelelse.

Tidselbjerget ligger mellem Rosenkildevej og Holbækvej i det nordlige Slagelse. Visionen er, at skabe en bæredygtig bydel, hvor der er tænkt grønt i forhold til blandt andet energi og ressourceforbrug.

Fuldt udbygget forventes området at rumme 500 boliger. Den lokalplan, som nu er i høring, omhandler området omkring Rosenkildevej/Valmuevej, hvor grundejerne HJ Huse og Unika Huse får mulighed for at bygge.

- Jeg mener, at med det nye sygehus og de medarbejdere, der er kommet til Slagelse, så er der brug for rækkehuse af den type, og det bliver nogle moderne og lækre lavenergirækkehuse, vi bygger, hvis vi sætter gang i byggeriet, siger direktør John Møller Jensen fra HJ Huse.

Direktørkollega Frank Christoffersen fra Unika Huse har erfaring med at bygge lavenergihuse i blandt andet Greve, og han er spændt på at se interessen for denne boligtype i Slagelse.

- Jeg synes, at det er spændende med bæredygtigt byggeri, hvor vi kan gøre driftsomkostningerne for husene meget lave. Når lokalplanen er vedtaget, så laver vi et projekt, og så vil vi se, hvor stor interessen for denne type byggeri er i Slagelse, siger Frank Christoffersen.

Lokalplanen er sendt i otte ugers hørring frem til den 27. maj 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078