23948sdkhjf

Arkitekt- og idékonkurrence skydes i gang

Udviklingsselskabet By & Havn I/S og ATP Ejendomme skyder i dag arkitekt- og idékonkurrencen på området omkring Marmormolen og Langeliniespidsen i gang. Der er prækvalificeret seks arkitekter til at byde på opgaven.
- Formålet med konkurrencen er at skabe grundlaget for et byggeri, der kan stå som et ikonisk ”landmark” på den prominente placering i byen og understrege Københavns profil som en international storby med høj livskvalitet og miljøstandard – med andre ord et vartegn for udviklingen af hele havnen.

Så klar er visionen for området ifølge konkurrenceprogrammet, der udsendes til de seks prækvalificerede arkitekter i dag. Konkurrencen omfatter opførelsen af erhvervsejendomme, en spektakulær cykel- og gangbro mellem Marmormolen og Langelinie - samt en idékonkurrence for landskabelig behandling af de tilgrænsende byrum.

Til konkurrencen er der prækvalificeret seks arkitektvirksomheder: BRT Architekten (Tyskland), Steven Holl Architects (USA), 3XN (Danmark), C. F. Møller (Danmark), Arkitema (Danmark) og Heneghan.peng (Irland).

I området skal der også opføres et antal byggerier, hvor det forventes, at FN samler sine danske aktiviteter, ligesom der kommer boliger og et hotel. Der er udarbejdet en masterplan for hele Marmormolen og spidsen af Langeliniemolen af arkitektfirmaet 3XN for By & Havn. Masterplanen skal i forbindelse med udarbejdelsen af lokalplanen bearbejdes yderligere.

Arkitektkonkurrencen omfatter den egentlige bygningsopgave – et 50-60.000 m2 stort kontorbyggeri til flere brugere. Byggeriet skal bestå af to højhuse, som forbindes med en cykel- og gangbro på tværs af havneløbet mellem Marmormolen og Langelinie.

Idékonkurrencen omfatter et motiveret forslag til disponering af de omkringliggende byrum, inklusiv spidsen af Langeliniemolen og spidsen af Marmormolen.

Adm. direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen siger:

- Vi stiller store krav til konkurrencedeltagerne. Vi ønsker en sammenhængende bebyggelse, der kan blive et markant vartegn for København ved indsejlingen til byen. Marmormolen danner med dette spektakulære projekt forbindelse fra Langeliniemolen til Kalkbrænderihavnsgade og det øvrige Østerbro. Udfordringerne i projektet er store, fordi vi både har høje ambitioner og samtidig skal realisere projektet på et forretningsmæssigt grundlag.

Læs mere om projektet på: www.langeliniespidsen.dk eller på www.marmormolen.dk , hvor også selve konkurrenceprogrammet kan downloades.

Kilde: By & Havn

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125