23948sdkhjf

Orbicon satser på tværgående opgaver

Vækst, overskud og nye markeder var overskrifterne i 2015, hvor medarbejderstaben voksede til over 500.
Gennem 150 år har Orbicon hovedsageligt opereret på det danske marked, men i 2015 valgte virksomheden at supplere den danske tilstedeværelse med fire kontorer i Sverige. Samtidig er de to kontorer i Grønland vokset, og det er et godt afsæt for nordeuropæisk ekspansion.

- Resultatet er meget tilfredsstillende, og jeg forventer en stadig fremgang og endnu stærkere international tilstedeværelse i det kommende år, siger Lars Johansson, bestyrelsesformand i Orbicon.

Større efterspørgsel på tværgående kompetencer
Orbicon kan se tilbage på et regnskabsår, hvor omsætning og driftsresultat er gået frem med henholdsvis 8 % og 13 %. Fremgangen skyldes blandt andet, at de opgavetyper, som kunderne efterspørger, får mere tværgående karakter. Det er en udvikling, der passer fint til Orbicon.

- Vi mærker større og større efterspørgsel på tværgående kompetencer, hvor bæredygtigt byggeri, miljø, klima og brugerinddragelse er væsentlige elementer i løsningen. Et godt eksempel er Solrødgård renseanlæg i Hillerød, hvor vi sammen med Henning Larsen Architects laver et energiproducerende anlæg, der er integreret i en oplevelsespark, som inviterer borgere indenfor og samtidig bruges til undervisning og forskning, siger direktør Jesper Nybo Andersen.

I 2015 har Orbicon arbejdet med mange klimatilpasningsprojekter, der har vundet priser. Sønæs i Viborg modtog KTC’s innovationspris, og Novo Nordisk Naturpark fik Dansk Landskabspris. Derudover er byudviklingsprojektet Nærheden i Høje-Taastrup Kommune og Klimabyen i Middelfart begge udvalgt til Arkitekturbiennalen i Venedig.

Stærkere inden for byggebranchen
Resultatmæssigt forventer Orbicon, at den positive udvikling fortsætter i 2016 og dermed et årsresultat, der ligger over niveauet for 2015.

- Vi vedtog i 2015 en forretningsstrategi, der satte ambitiøse mål for fortsat national og international vækst, samtidig med fastholdelse af en sund og lønsom kernevirksomhed. Vi har taget dette meget alvorligt og er rykket betydeligt på alle punkter i løbet af året, siger Jesper Nybo Andersen, administrerende direktør i Orbicon.

En del af denne strategi var også, at blive endnu stærkere inden for byggeområdet i Danmark. I 2015 købte Orbicon Henrik Larsen Rådgivende Ingeniører, og fik dermed to kontorer mere i Hovedstadsregionen og nogle stærke kompetencer inden for installationer, energi og bæredygtigt byggeri.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109