23948sdkhjf

Holbæk-entreprenør skal bygge vandhus

Morten C. Henriksen A/S er valgt som totalentreprenør på OPS-projekt.
Et multifunktionelt idrætsbyggeri for alle typer af brugere – fra eliteudøveren til motionisten.

Det er Vordingborg Kommunes vision for byggeriet af et knap 4.900 kvadratmeter stort vandhus, der opføres på Panteren i den nordøstlige del af byen.

Der er tale om et OPS-projekt med fokus på fremtidssikring og totaløkonomiske løsninger. Morten C. Henriksen A/S fra Holbæk er valgt som entreprenør, mens Kullegaard er arkitekt på byggeriet, som fra efteråret 2017 skal erstatte den nedslidte Iselinge Svømmehal.

Foruden Morten C. Henriksen og Kullegaard er Kragh & Berglund og Torkil Laursen tilknyttet som henholdsvis landskabsarkitekt og rådgivende ingeniør. Husets drift i de første 25 år er lagt i hænderne på Danske Idrætssvømmehaller DISH.

Det nye vandhus skal indgå i en større helhed med fokus på kultur, idræt, uddannelse og erhverv i området ved indkørslen til Vordingborg. For arkitekterne har det derfor været en central opgave at fokusere på bearbejdningen af landskabet omkring vandhuset for at skabe en god adgang, bringe området i spil og få det til at indgå i en sammenhæng med resten af byen.

Vandhuset kommer til at indeholde omklædningsfaciliteter, motionsrum, restaurant, konkurrencebassin på 25x25 meter med mulighed for opdeling og flytbare endevægge, familie- og børnebassin, varmtvandsbassin samt en udendørs badetønde. Derudover skal der skabes en oplevelse af, at det er nemt at trække aktiviteter ud i det fri, hvilket betyder, at udearealerne skal understøtte og formidle det aktive liv, der foregår inde i bygningerne.

Et af projektets mål er at give plads til brugere i alle aldre og sportsudøvere på flere niveauer. Det skal dermed fungere som et multifunktionelt vandhus og et multiprogrammeret fritidslandskab, der opfylder en bred vifte af brugerbehov på samme tid – både nu og i fremtiden. Huset skal dermed tilpasse sig skiftende behov over tid. Det gøres blandt andet ved et tæt samarbejde med brugergrupper i eliten, bredden og alt der imellem, så stedet opleves som attraktivt for alle.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14