23948sdkhjf

Så mange byggevirksomheder har underskud

Andelen af underskudsgivende virksomheder er generelt faldende. Ny analyse afslører, om det også gælder for bygge- og anlægsvirksomhederne.
31,2 procent af de danske bygge- og anlægsvirksomheder har underskud i det seneste regnskab. Det viser en gennemgang foretaget af Experian og FSR – danske revisorer.

Dermed er andelen af underskudsgivende bygge- og anlægsvirksomheder faldet med næsten 2 procentpoint på et år, og andelen af byggevirksomheder med røde tal på bundlinjen er nu den laveste siden 2008. Bygge- og anlægsvirksomhederne toppede negativt i 2011, hvor hele 46,1 procent havde røde tal på bundlinjen.

Laveste andel siden 2008
Med en underskudsandel på 31,2 procent ligger bygge- og anlægsbranchen under landsgennemsnittet for alle brancher, som er på 32,1 procent i år mod 33,2 procent sidste år.

- At lidt under hvert tredje danske selskab har underskud lyder umiddelbart skidt, men faktisk dækker tallet over, at vi nu ligger på den laveste andel af selskaber med underskud siden 2008. Vi skal helt tilbage til årene før finanskrisen for at finde et første kvartal med en lavere andel selskaber med underskud, siger erhvervspolitisk direktør hos FSR – danske revisorer, Tom Vile Jensen, og fortsætter:

- Så på trods af det seneste halve års generelle meldinger om dårligere økonomisk udvikling og nedjusteringer til forventningerne, så har disse altså ikke sat sig i andelen af selskaber med underskud endnu.

Samlet indgår cirka 200.000 selskaber fra alle brancher i analysen fra Experian og FSR – danske revisorer, og den positive udvikling fra 4. kvartal 2015 til første kvartal af 2016 går igen på tværs af næsten alle brancher.

Analysen kan læses i sin fulde længde her .

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078