23948sdkhjf

Adgang forbudt uden en arbejdspladsvurdering

Store virksomheder stiller krav til deres leverandører. Entreprenørfirmaet JBM Kalundborg A/S har erkendt, at uden en arbejdspladsvurdering får man ikke foden inden for hos de store. Derfor har man kontaktet virksomheden Infolex, der har specialiseret sig i arbejdsmiljøforhold.
- Vi vil ganske enkelt ikke få adgang til virksomhederne, hvis vi ikke overholder arbejdsmiljøloven og derfor også har en arbejdspladsvurdering, siger Kim Hansen fra entreprenørfirmaet JBM Kalundborg, der blandt sine vigtigste kunder har NOVO Nordisk, Novozymes og Statoil Raffinaderiet.

Derfor kontaktede Kim Hansen det lokale konsulentfirma, hvor indehaver Bjarne Jensen har specialiseret sig i arbejdsmiljøforhold.

- Vi kunne selvfølgelig godt have udfærdiget en arbejdspladsvurdering selv, men så havde vi garanteret brugt mere tid end nødvendigt. Desuden havde Bjarne Jensen også en masse erfaring med at udarbejde sådanne vurderinger fra alle mulige brancher, så det var jeg mest tryg ved, siger Kim Hansen.

Alle 14 medarbejdere bestående af murere, arbejdsmænd og betonfolk blev indkaldt til møde med Bjarne Jensen, da arbejdet skulle sættes i værk.

- Åh nej, skal vi nu have sådan en ekspert, var holdningen hos mange af mine medarbejdere. Men de lærte hurtigt at få respekt for Bjarne Jensen, som selv har været ude i det praktiske liv. Han kalder en spade for en spade og det er meget lettere at få folkene til at lytte på den måde. Især i entreprenørbranchen, siger Kim Hansen.

Økonomisk fordel
- Som arbejdsgiver har vi naturligvis et ansvar for vore ansatte. Derfor bør vi naturligvis investere i relevante hjælpemidler, selvom det er en omkostning her og nu.

Kim Hansen lagde alle tallene på bordet for medarbejderne, så de kunne se, hvad det koster at have et godt arbejdsmiljø. For eksempel kan man påvise, hvad det har kostet, hvis sygefravær skyldes, at en mand ikke har brugt afskærmning og har fået noget i øjet.

- Så et af resultaterne har været lavere sygefravær, og det er jo en øjeblikkelig økonomisk gevinst, siger Kim Hansen.

Folkene er også blevet mere bevidste om, at de skal passe på tingene. Der er mere ryddeligt på pladsen og det er blevet nemmere at holde orden. Medarbejderne har fået en fornemmelse for de omkostniger, der er forbundet med at drive virksomhed.

Arbejdet med udarbejdelsen af arbejdspladsvurderingen begyndte efteråret 2007 og blev færdiggjort foråret 2008. Den vil blive vedligeholdt en gang om året med hjælp fra Infolex, så virksomheden kan være klar til den næste screening fra Arbejdstilsynet om tre år.

Kilde: Infolex

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125