23948sdkhjf

Første Nyt OUH-entreprenør fundet

Tre tunneller under letbanen er blandt opgaverne for M.J. Ericsson, som vinder delprojekt 1 på Fyns nye supersygehus.
Det bliver det danske entreprenørfirma M.J. Eriksson A/S, der skal klare første del af anlægsopgaven i forbindelse med opførelsen af Region Syddanmarks nye universitetshospital i Odense.

Når Nyt OUH står færdigt i 2022, bliver det med Odense Letbane ført gennem det nye sygehus. For at arbejdet med at etablere letbanen kan komme i gang rettidigt går Region Syddanmark nu i gang med de første anlægsarbejder i forbindelse med det nye universitetshospital.

Fakta om delprojekt 1
Arbejdet omfatter bygge- og anlægsarbejder i en 24 meter bred zone ned gennem Nyt OUH i det, der efterfølgende bliver letbanes tracé.

På et cirka 15 hektar stort areal skal M.J. Ericsson udføre Nyt OUH's lednings- og bygningsarbejde, så letbanens drift ikke efterfølgende forstyrres af sygehusbyggeriet.

Entreprenørfirmaet skal etablere tre kældertunnelforbindelser på tværs af letbanetracéet. Herefter skal hele letbanetracé-zonen terrænreguleres op til niveau for, hvor skinnerne skal lægges.

Med til opgaven hører også arbejdet med at etablere vejanlæg, hvor letbanetracéet krydser den ringvej, der kommer til at omkranse Nyt OUH.
Samlet set er det en opgave til godt 60 millioner kroner, og M. J. Eriksson får opgaven, fordi firmaet stod bag det billigste af fem indkomne bud. Aftalen blev underskrevet onsdag.

- Hele Nyt OUH-projektet skifter nu karakter, når vi etablerer det, der i løbet af få år bliver en af Danmarks største byggepladser. Vi går fra computer og papir til sikkerhedshjelme og store gravemaskiner. Dette udbud er første gang Nyt OUH-projektet reelt møder de entreprenører, der skal bygge sygehuset. Jeg er meget tilfreds med, at der har været interesse for at byde på projektet, og at priserne ligger i det niveau, vi havde forventet og håbet på, siger Karsten Uno Petersen (S), der er formand for Region Syddanmarks innovationsudvalg.

Arbejdet omfatter bygge- og anlægsarbejder i en 24 meter bred zone ned gennem Nyt OUH i det, der efterfølgende bliver letbanes forløb – det såkaldte tracé. En del af opgaven er at bygge tre tunneler, som kommer til at forbinde sygehuset på tværs under letbanen.

Der er første spadestik til Nyt OUH torsdag den 28. april, og arbejdet med delprojekt 1 går i gang umiddelbart derefter. Arbejdet forventes færdigt i begyndelsen af april næste år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109