23948sdkhjf

Siemens energirenoverer Hvidovre

Folkeskoler, rådhus, sundhedscenter og sportshal reducerer energiforbruget markant med ESCO-projekt til 42 millioner.
Siemens og Hvidovre Kommune skal samarbejde om at energirenovere 10 af kommunens bygninger, herunder seks folkeskoler, rådhuset, en dagsinstitution og et sundhedscenter.

Når projektet er afsluttet, forventer Hvidovre Kommune årligt at spare cirka 1,8 mio. kr. på energiforbruget.

Samarbejdet er udformet som et ESCO-projekt, og det er således energibesparelserne, der finansierer investeringen på samlet cirka 42 millioner kroner over en årrække.

Populært sagt skal kommunen altså ikke have penge op af lommen.

- Vi har lavet en rigtig god aftale, der sparer energi og giver en mindre CO2-udledning. ESCO-aftalen betyder, at vi gør driften af vores bygninger energirigtig, og på den måde investerer i en billigere og mere grøn drift. Og kontrakten med Siemens betyder også, at vores servicemedarbejdere på fx skolerne bliver uddannet til at arbejde med de nye anlæg i bygningerne, siger Helle Adelborg, borgmester i Hvidovre Kommune.

Miljømæssige og økonomiske gevinster
Forud for aftalen har Siemens lavet gennemgående analyser af kommunens bygninger. De ti bygninger er udvalgt på baggrund af, at energirenoveringerne skulle give de største miljømæssige og økonomiske gevinster.

-ESCO-projektet er det første kommunale ESCO-projekt, hvor Siemens introducerer tværfaglige tiltag med formål at forbedre dagslys, indeklima, komfort, fleksibilitet og funktionalitet, hvor dette passede naturligt ind i projektets øvrige tiltag.

- Det giver en ny dimension til energirenovering i kommunen, fordi det simpelthen giver et løft til kommunens bygninger, og vi håber, at flere fremover vil tage den samme tilgang til bygningsrenovering, siger Lars Nielsen, ESCO-direktør i Siemens A/S.

Selve energirenoveringen går allerede i gang i forsommeren. ESCO-projektet omfatter blandt andet ekstraisolering af lofter og vægge, udskiftning af ventilation og forbedring af ventilation og CTS-anlæg, nye vinduer, hvidevarer, toiletter og blandingsbatterier.

De enkelte bygninger får lavet de forbedringer, der har det største potentiale til at spare energi. Desuden bliver der også lavet en række forbedringer af indeklimaet i nogle af bygningerne.

I 2016 renoveres Gungehusskolen, Holmegårdsskolen, Frydenshøjhallen og Præstemoseskolen. I 2017 Avedøre Skole, Trekløveren, Hvidovre Rådhus, Sundhedscentret, Dansborgskolen og Engstrandskolen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094