23948sdkhjf

Monberg & Thorsen nedjusterer forventningerne til 2008

Monberg & Thorsen A/S nedjusterer forventningerne til 2008 som følge af udviklingen i Dyrup A/S, der er hårdt ramt af de faldende konjunkturer og stigende råvarepriser. Medarbejderstaben vil blive reduceret med 75 mand.
På trods af at træbeskyttelsessæsonen er kommet godt i gang i maj og juni i Tyskland og Danmark, viser de foreløbige omsætningstal for første halvår 2008 for Dyrup-koncernen, at den samlede omsætning er faldet med ca. 4 pct. i forhold til samme periode 2007.

Årsagen er den bratte opbremsning og aktivitetsnedgang inden for byggebranchen, som især påvirker omsætningen på det professionelle marked negativt. Hertil kommer, at faldende boligpriser og stigende renter har ført til et generelt fald i europæisk forbrugstillid. Dette har især ramt Dyrups store markeder i Frankrig, Tyskland og Iberia.

Strategiske initiativer bærer frugt, men behov for yderligere tilpasning af omkostningsbasen
Dyrup har siden 2006 igangsat og gennemført en markant restrukturering af virksomheden med konstant fokus på effektiviseringer og besparelser i alle led i værdikæden. Alle projekter og tiltag forløber planmæssigt, og Dyrup forventer, at de positive effekter heraf vil materialisere sig i takt med, at de er endeligt implementerede i løbet af 2009.

Omslaget i de generelle konjunkturer har dog gjort det nødvendigt at gennemføre en yderligere tilpasning af omkostningsniveauet, så det matcher den noget lavere omsætning end tidligere forventet. Dette betyder, at antallet af stillinger i Dyrup-koncernen vil blive reduceret med ca. 75. Sammen med øvrige omkostningstilpasninger er det målet at reducere de samlede omkostninger med minimum 50 mio. kr. for regnskabsåret 2009.

- STRATEGI 2008 har medvirket til at forbedre grundlaget for den økonomiske udvikling i Dyrup. Men givet de øjeblikkelige økonomiske og markedsmæssige forhold vil vi agere endnu mere markant på omkostningssiden, udtaler Jørgen Nicolajsen, adm. direktør i Monberg & Thorsen A/S, og uddyber:

- Vi har derfor fortsat fokus på at effektivisere processer i hele virksomheden, og vil fortsat arbejde på branchekonsoliderende tiltag.

Nedjustering til 100 mio. kr.
Som følge af nedjusteringen i Dyrup, forventes Monberg & Thorsens primære resultat før særlige poster nu at blive realiseret i niveauet 100 mio. kr. mod tidligere forventet 150 mio. kr., idet forventningerne til resultatbidraget fra entreprenøraktiviteterne i MT Højgaard er uforandret. Monberg & Thorsen forventer at offentliggøre delårsrapporten for 1. halvår 2008 den 27. august 2008, og heri vil der blive givet nærmere detaljer for udviklingen i Dyrup.

Kilde: Monberg & Thorsen A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.782