23948sdkhjf

Bjarke Ingels’ milliardbyggeri igangsat i Aarhus

254 boliger med badehuse udgør første byggeri ved bassin 7.
Med MT Højgaard som totalentreprenør har Kilden og Mortensen nu taget hul på byggeriet AARhus, der er tegnet af Bjarke Ingels Group i samarbejde med Gehl Architects og Moe.

Projektet realiseres som første etape af en innovativ udviklingsplan i et samarbejde mellem bygherre, kommune, rådgiverteam og en række lokale aktører.

Ud over de 254 boliger, i alt 25.000 kvadratmeter, samt 15.000 kvadratmeter til parkering, indeholder projektet 3.500 kvadratmeter til byrumsaktiviteter.

Konkret er der tale om en række unikke badehuse, som opføres henholdsvis inde i karréen og på promenaden helt ud til molens kant. Husene forsynes med toilet og bad og er tænkt som frirum, der kan anvendes til små værksteder, gallerier, ishuse, showrooms eller andre aktiviteter.

For Kilden og Mortensen, som Rune Kilden og Casa-grundlægger Michael Mortensen står bag, er hensigten at skabe et område, hvor diversiteten blomstrer. Som nabo til AARhus er det planen at opføre et teater, hvor det anerkendte og prisvindende Teater Gruppe 38 flytter ind. Desuden opføres fem restauranter og caféer.

De nye boliger varierer fra 50 til 250 kvadratmeter. Projektets hjemmeside er netop lanceret på www.aarhusiaarhus.dk.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125