23948sdkhjf

Danske virksomheder skal bane vejen for Odense Letbane

10 danske entreprenørfirmaer er udvalgt til at byde på Odense Letbanes kommende byrum. Se dem her.
Om fem år skal Odense Letbane køre gennem byen. Men inden der anlægges skinner, kørestrøm og signalsystemer, skal der flyttes vejbaner, cykelstier og fortove langs hele ruten.

Odense Letbane P/S har nu udvalgt de virksomheder, som får lov til at deltage i de kommende udbud af dette arbejde. 10 danske entreprenører er blevet prækvalificeret til at byde på byrumsentrepriserne.

Der bliver tale om i alt syv udbud, da Odense Letbane har valgt at opdele letbanestrækningen i syv geografiske områder. Af de syv entrepriser bliver tre betegnet som ’store’, mens fire betegnes som ’mindre’.

- Vi har gjort os umage med at lave denne opdeling for at sikre en optimal konkurrencesituation, så vi forhåbentlig kan opnå nogle gode priser på de enkelte udbud. Derfor er det vigtigt at give virksomheder af forskellig størrelse, altså både større og mindre entreprenører, en mulighed for at være med, siger Mogens Hagelskær, der er administrerende direktør for Odense Letbane P/S.

Seks virksomheder er blevet prækvalificeret til at byde på alle de syv entrepriser, herunder de tre ’store’. Disse virksomheder er i alfabetisk rækkefølge: Arkil A/S, Barslund A/S, Kamco A/S - Odense, M. J. Eriksson A/S, Munck Forsyningsledninger A/S og Per Aarsleff A/S.

Derudover er fire virksomheder blevet prækvalificeret til at byde på de fire ’mindre’ entrepriser, så der på disse fire udbud kommer op til 10 bud på hver entreprise. Disse virksomheder er i alfabetisk rækkefølge: Entreprenørfirmaet Ollerup A/S, Hansson & Knudsen A/S, Odense Letbane EGEMP (konsortium bestående af Marius Pedersen A/S og Egelund A/S Entreprenør) samt TC Anlæg A/S.

Den første af de syv byrumsentrepriser kommer i udbud til maj. Derefter følger de øvrige seks udbud løbende frem mod 2018. Det første arbejde med at flytte vejbaner, cykelstier og fortove begynder efter planen til oktober på den sydlige del af Ørbækvej og Campusvej.

De tre ’store’ entrepriser er Idrætsparken - Vesterbro, Vestre Stationsvej - Østre Stationsvej og Nyborgvej - Ørbækvej Nord. De fire ’mindre’ entrepriser er Rismarksvej, Albanigade - Benediktsgade, Ørbækvej Syd - Campusvej samt Park & Ride - Hjallesegade.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109