23948sdkhjf

Flere kvinder indtager byggeriets top

Landets største entreprenørvirksomheder har nu flere kvinder i bestyrelsen end gennemsnittet af dansk erhvervsliv.
Andelen af kvindelige bestyrelsesmedlemmer i toppen af den danske byggebranche stiger. Det viser en opgørelse, som Licitationen – Byggeriets Dagblad har foretaget.

19 procent af bestyrelsesmedlemmerne i landets 15 største entreprenørvirksomheder er i dag kvinder mod 11 procent for fem år siden.

- Da jeg tiltrådte, var der to kvinder blandt de tre medarbejdervalgte, men ingen blandt de aktionærvalgte. Vi satte på grund af krav herom et måltal på 33 procent og har i forbindelse med rekruttering til bestyrelsen været opmærksom på dette. Vi vælger først og fremmest efter kompetence og profil, men er to kandidater lige gode, har kvinden en præference, så længe vi ikke har opfyldt vores måltal, siger Søren Bjerre-Nielsen, som siden april 2013 har været bestyrelsesformand i MT Højgaard, der har en forholdsvis høj andel af kvinder i bestyrelsen på 44 procent.

Ønsker flere direktører
Fremgangen fra 2011 til i dag er på 75 procent, og dermed ligger de store entreprenørvirksomheder nu over normalen hos landets 1.200 største virksomheder, som i gennemsnit har en andel på 15 procent kvinder i ledelsen, ifølge Erhvervsstyrelsens undersøgelse fra februar sidste år.

Udviklingen vækker glæde hos Agnete Raaschou-Nielsen, der optræder som den eneste kvindelige bestyrelsesformand på listen gennem sit virke i Arkil. Men der er fortsat meget at arbejde med, mener kvinden, der i december blev udnævnt som Danmarks mest indflydelsesrige bestyrelsesmedlem af erhvervsmediet Finans for andet år i træk.

- Jeg synes, det er lykkeligt at se en positiv udvikling i bygge- og anlægsvirksomhedernes bestyrelser, og jeg håber da, den kan fortsætte. Og det vil være endnu mere lykkeligt, hvis vi også kan se en udvikling i antallet af kvindelige mellemledere og chefer i virksomhederne, siger Agnete Raaschou-Nielsen.

Se tal fra de 15 største entreprenørvirksomheder, læs meget mere om analysen og find ud af, hvorfor Bravida og Hoffmann hører blandt de virksomheder, som ikke har kvindelige bestyrelsesmedlemmer:

Licitationen – Byggeriets Dagblad

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.502