23948sdkhjf

Fårups nye skovhotel snyder synet

Forlystelsesparken ønskede sig et rigtigt træhus. Det blev en mellemløsning.
Da Fårup Sommerland på Kristi Himmelfartsdag slog portene op for en ny sæson, kunne den nordjyske forlystelsespark præsentere et prægtigt nyt hotel. Med sin rødmalede træfacade giver det mindelser om ferier ved svenske skovsøer, men egentlig snyder synet.

Forlystelsesparken forestillede sig på forhånd, at et rent træbyggeri af præfabrikerede kassettemoduler ville være praktisk og prisrigtigt.

Men det fik den vindende hovedentreprenør, TL Byg fra Aalborg, vendt op og ned på. Det viste sig, at modulløsningen ville blive mere end 10 procent dyrere end et traditionelt betonråhus med træbeklædning.

Så derfor blev hotellet til et 'snydehus' af beton, forklædt med træfacade. Det har alle fordelene, som et moderne betonhus kan tilbyde, og Fårup Sommerland har slået sig til tåls med løsningen.

- Det er tankevækkende. Man skulle tro, at det var lettere at fremstille kassetterne på fabrik. Men det var altså dyrere, og det viste tilbuddene også, da opgaven var i licitation, siger parkdirektør Søren Kragelund.

Med rødmalet træ skulle det altså flugte med æstetikken i den øvrige del af forlystelsesparken, som er præget af rødmalede træfacader. Det skulle også ligne et hus, som altid har været der.

Det autentiske udtryk er understøttet indenfor, hvor store dele af væggene er beklædt med det, Søren Kragelund kalder for “rigtige Blokhus-brædder”. Det er karakteristiske brædder, der har en afrundet profil.

- Det var sådan nogle, som bedstefar stod og lavede sommerhuse af her i området tilbage i 1950’erne. De er karakteristiske for området, nævner han.

Med 51 millioner kroner er hotellet den største enkeltinvestering i forlystelsesparkens cirka 40 år lange historie.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125