23948sdkhjf

Nu kan du få dagslys i 3D

Velux tager et stort skridt ind i den digitale tidsalder med udviklingen af en BIM/CAD-platform.
I februar var det tre år siden, at IKT-bekendtgørelsen om informations- og kommunikationsteknologi i offentlige byggeprojekter blev lanceret, og der er for alvor sat skub i anvendelsen af digitale bygningsmodeller, udbud, tilbud og leverancer i byggeriet.

Velux Danmark har taget konsekvensen af denne udvikling med lanceringen af en platform, der samler alle Velux’ 3D-objekter, 2D-tegninger, produktdatablade, beskrivelsesværktøj og videovejledninger.

- Der er et stigende krav til, at man meget tidligt i byggeprocessen skal kunne kvalificere byggeriet i forhold til eksempelvis dagslys, indeklima, energioptimering og kollisioner af byggekomponenter. Derfor har vi, i samarbejde med Bips og Cuneco, standardiseret alle vores produkter til skalérbare objekter, der er kompatible med de mest anvendte programmer som eksempelvis Revit og ArchiCAD. Det vil sige, at ingeniører og arkitekter får nogle 3D-komponenter, som giver adgang til præcis de informationer, de har brug for på det rigtige tidspunkt, fortæller Frank Thorbøll Larsen, der er salgschef for projektmarkedet hos Velux Danmark.

Platformen er designet med henblik på en enkel og hurtig adgang til produktdata med fuld ccs-support, og alle de egenskabsdata der er påkrævet afhængig af projektstadiet. Alle Velux’ ovenlysløsninger er ensartet struktureret, og den grafiske navigation har været central for udviklingen.

- Med effektiviseringer øverst på byggeriets dagsorden er anvendelsen af 3D-simulering og visualisering tidligt i projektet påkrævet, da man skaber en mere smidig proces, som kan reducere mængden af omprojekteringer, siger Frank Thorbøll Larsen.

Han tilføjer, at et af målene med platformen naturligvis er at få flere af byggeriets aktører til at tænke dagslysforhold og indeklima ind allerede fra projekteringens begyndelse.

Find yderligere information på velux.dk/bimcad

Artiklen er en del af temaet Digitalt byggeri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111