23948sdkhjf

Stuk på facaden med nye profiler

Domostyl letvægtsprofiler giver facaden på ældre og nye huse både liv og dybde.
Siden firmaet J. M. Hedegaard for fem år siden kunne tilbyde de første nye Domostyl fa-cadeprofiler, er det gået stærkt. Flere steder i landet finder man i dag etagejendomme og parcelhuse, der har fået tilført nyt liv på facaden. Store, kedelige flader har hidtil været det normale efter en renovering eller i forbindelse med udvendig isolering. I stedet ser man dem i dag forsynet med rammer og strukturer på en sådan måde, at de nu med respekt for bygningens arkitektur tilfører den ægte liv og en markant karakter.

Fem gange hurtigere
Også håndværkerne er glade for denne nye form for facadeprofiler. De er meget nemmere at arbejde med end fiberbeton eller gips, kvaliteten er den samme, men arbejdstimerne er op til fem gange færre, og det vil selvfølgelig kunne måles på omkostningerne. Og så vejer de nye profiler næsten intet, hvad der ikke mindst har betydning for håndværkeren, der arbejder i højden. Materialet er polyurethan, som foruden at være let også er modstandsdygtigt over for slag og stød. Overfladen er belagt med en tynd folieplast grundet med grovkornet vandbaseret udendørs maling. Opsætning af profilerne sker ganske enkelt ved klæbning, hvorefter de males over med en facademaling.

Også efter mål
Domostyl serien består af forskellige former for profiler til dør- og vinduesrammer, sål-bænke og udhæng samt diverse topbuer, rosetter, slutsten og et stort søjleprogram. Do-mostyl profilerne leveres i længder på to meter, som skæres til og limes op i henhold til opgaven. Som seneste skud på stammen kan J. M. Hedegaard levere specialfremstillede profiler efter måltegning.

Kilde: J.M. Hedegaard - www.jmhedegaard.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109