23948sdkhjf

Et Gesamtkunstwerk - Volas nye showroom og efteruddannelsescenter

Der har netop været indvielse af det nye Vola Academy, der er tegnet af Aarhus Arkitekterne. Vola Academy opføres i tilknytning til Volas eksisterende domicil i Horsens og vil fungere som showroom og efteruddannelsescenter for firmaets installatører, medarbejdere og partnere fra ind- og udland.
Det nye akademi er resultatet af et frugtbart og mangeårigt samarbejde mellem Vola og Aarhus Arkitekterne. Processen har været kendetegnet af stor åbenhed, megen dialog og en gensidig kreativ sparring, der har medført, at den nye bygning er blevet et fælles produkt.

Stram, enkel og stilren
Den nye, smukke bygning afspejler Vola-produkternes minimalistiske formsprog. Arkitekturen er stram og stilren, materialerne få og enkle. Kort fortalt, består bygningen af en åben stålramme med gavle af glas, der hviler på en sokkel af beton. I forlængelse af bygningsrammen står to fritstående rammer eller triumfbuer, der markerer indgangen til bygningen. Fortil er soklen omdannet til en trappe, der både skaber adgang til bygningen og danner auditoriets skrånende siddepladser.

Samme holistiske helhedsgreb gør sig gældende indenfor. Indretningen er præget af stor fleksibilitet og funktionalitet. Detaljerne er gennemarbejdede, den spartanske indretning kendetegnet af perfektionisme og stilsikkerhed. Et smukt og dekorativt lys siver ned gennem vinduerne, der ligger som slidser i et irregulært mønster i facaden. Vindueskarmene er malet i en klar gul, grøn og orange farve, hvilket er meget virkningsfuldt og giver en skarphed til de store åbne rum af beton. Den rå beton kontrasteres yderligere af glas- og træ, af rummets lethed og minimalistiske indretning - alt sammen med til at give bygningen det særlige eksklusive præg, der også er kendetegnende for Volas produkter.

Husarkitekter
Det nye akademi er blot et blandt flere projekter, som Aarhus Arkitekterne har udviklet i samarbejde med Vola. Tegnestuen har bl.a. stået for indretningen af showrooms i Amsterdam og Wien, og er nu i gang med indretningen af endnu to, der skal ligge i henholdsvis London og København.

Men det er ikke kun inden for arkitektur og indretning, at samarbejdet har gjort sig gældende. Designafdelingen ved Aarhus Arkitekterne har designet Volaproduktet FS 1 – et armatur med omskifter og håndbruser til et fritstående badekar. Produktet har netop modtaget den fornemme amerikanske designpris, GOOD DESIGN™ Award. Prisen, der blev stiftet i 1950, er den ældste designpris i verden og har til formål at promovere og integrere godt design i dagligdagen.

I åbningstalen for den nye bygning blev det fremhævet, at Vola Academy skal understøtte og videreudvikle samspillet mellem kvalificeret håndværk og rigtigt godt design. Det nye hus er et godt eksempel på dette ideal.

Kilde: Aarhus Arkitekterne

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266