23948sdkhjf

Stolte fagfolk - hvor blev de af?

Flere og flere må sande, at det gamle ordsprog ”Man får, hvad man betaler for” også gælder i bygge- og håndværksbranchen. Direktør fra gulvbranchen langer ud efter prispresserne i samme branche.
Der var engang, man forbandt håndværk med stolte traditioner og professionelle fagfolk, der aldrig ville gå på kompromis med kvaliteten af deres arbejde. Den tid er imidlertid ovre, hvis man skal tro en undersøgelse fra Statens Byggeforskningsinstitut, der viser at antallet af større og mindre fejl i dansk nybyggeri er steget med 20 procent fra 2005 til 2006.

Undersøgelsen kommer ikke som nogen overraskelse for Tomi Rajovic, der er direktør i gulvfirmaet Gama Gulvservice.

- Vi oplever en kraftig stigning i nye firmaer indenfor gulvbranchen, som tilbyder priser langt under det realistiske. Han forklarer yderligere, at når man arbejder til de priser, bliver tid den afgørende faktor for arbejdets udførelse.

- Det skal gå hurtigt, rigtigt hurtigt, så risikoen for sjusk er stor. Så kan det godt være, at de kan gøre selve arbejdet til den halve pris – til gengæld bliver det oftest også kun halvt så godt, fortæller Tomi, der lægger vægt på, at den faglige stolthed skal være intakt.

Kvalitet mætter
- Det er forståeligt, at mange ønsker en billig løsning på deres nybyggeri, men ofte glemmer folk, at penge sparet ikke er ensbetydende med penge tjent – og slet ikke i vores branche, forklarer Tomi Rajovic. Han har svært ved at forstå, at folk tør lade deres hjem bygge eller renovere af håndværkere, der åbenlyst har for travlt.

- Vi må tit råde bod på de skader, der er forårsaget af de meget billige firmaer, der ikke har tiden, grundigheden eller erfaringerne til at lave deres arbejde ordentligt. Det er ærgerligt, at man er nødt til at få lavet tingene to gange, i stedet for bare at få det gjort ordentligt første gang, konstaterer han.

Undgå dyre lærepenge
For at forbrugerne skal undgå at betale dyre lærepenge, opfordrer han til, at man følger nedenstående råd.

- Det er altid en god idé at indhente tilbud fra forskellige firmaer og helst på skrift. Husk at spørge ind til firmaets fremgangsmåde og særligt hvilke garantiordninger, de udstikker. Ellers gælder det selvfølgelig om at bruge sin sunde fornuft; lyder det for billigt, så er det det helt sikkert også, lyder tippet fra Tomi Rajovic.



Kilde: TR Gruppen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109