23948sdkhjf

Lokale arkitekter bag 80 nye boliger

Det bliver en bebyggelse ud over det sædvanlige, siger direktør om Skanderborg Andelsboligforenings nye boligprojekt i Stilling.
I løbet af de næste to år opfører Skanderborg Andelsboligforening et bygger med 80 nye boliger og et og kvartershus på Stilling Landevej.

Det lokale arkitektfirma Frost Larsen A/S og de rådgivende ingeniører fra Orbicon er netop udpeget som vindere af en indbudt arkitektkonkurrence.

Direktør Erling Weber Jensen fra Skanderborg Andelsboligforening oplyser, at byggeriet vil blive udbudt i totalentreprise, når en ny lokalplan er på plads. Byggeriet forventes herefter at stå færdigt i løbet af foråret 2018.

- Bebyggelsen bliver noget ud over det sædvanlige, hvor der inde i bebyggelsen skabes en oase med vandoplevelser og boliger med stor variation. Projektet vil danne en ny flot ´byport´ mellem Stilling og Skanderborg, siger Erling Weber Jensen.

Arealet er udlagt som LAR-område, hvilket har haft stor indflydelse på disponeringen af boligområdet. Kvartershuset opføres ved en lille sø midt i bebyggelsen, der samler de naturlige vandløb i området samt opsamlet regnvandet fra små bække, der vil løbe langs boligveje i bebyggelsen.

Områderne mellem boligerne friholdes for kørende trafik, og der bliver i stedet etableret små broer, overdækkede områder, opholdsarealer og legepladser med udsigt til vand.

Boligerne varierer i størrelse fra et til fem værelser. Erling Weber Jensen oplyser, at der er sørget for stor variation i boligerne, som alle får adgang til egen have, altan eller tagterrasse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094