23948sdkhjf

CG Jensen bygger p-hus i Sønderborg

Nyt parkeringshus på byens havn skal være alt andet end kedeligt.
"Det bliver ikke bare endnu et kedeligt parkeringshus. For selv det om det skjules af et planlagt kollegium, så lægger den valgte løsning op til en visuel perle, der med sine hængende beplantning vil afspejle årstidernes gang og skabe grobund for insekter og fugleliv."

Sådan beskriver Sønderborg Kommune det parkeringshus, som nu skyder op på havnen i den sønderjyske by. Byggeriet til 38 millioner kroner er tegnet af Ravn Arkitektur med Møller & Grønborg som rådgivende ingeniør og opføres af CG Jensen i totalentreprise.

Byggeriet går i gang i næste måned og første opgave bliver at flytte 25.000 kubikmeter jord. En stor del af en eksisterende skrænt skal nemlig fjernes for at give plads til parkeringshuset og et kollegium, som efter planen skal opføres ved siden af. P-huset er planlagt til at kunne modtage sine første biler i juni 2017.

Helt i tråd med arkitekturen i Frank Gehrys masterplan for Byens Havn, bliver der tale om en organisk løsning, en bygning klædt i ’grøn pels’. Væggene bygges op af gitre i cortenstål, der tjener som klatrebund for løvet, og hvor den naturlige rustrøde farve matcher lokalplanens krav om brug af varme nordiske farver. I gårdfacaderne ud mod kollegiet indbygges fremskudte plantekasser, hvorfra slyngplanter med varierede blomstringsperioder vil dække større felter og sørge for farveoplevelser fra forår til efterår.

En femte facade – tagdækket – indgår som en option i projektet. Ifølge planen kan det indrettes til bypark med boldanlæg, skaterbane, områder med grønne anlæg og en fri plads, der er under spidsbelastninger kan bruges som ekstra parkeringspladser, men ellers er udset som flade for Sønderborgs største street maleri, der skal kunne udvælges gennem borgerinddragelse. Den nordre væg er udset til klatrevæg i denne løsning.

P-Huset vil således, ud over at afgrænse baggården, til det kommende kollegium, indgå som en visuel og funktionel oplevelse for kollegiets beboere, som vil få direkte adgang fra gården til taghaven gennem en ydre trappe, hvis denne option altså tilvælges. En del af P-huset vil under alle omstændigheder blive reserveret til cykelparkering for både kollegiet og eventuelle besøgende til taghaven.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094