23948sdkhjf

RC Beton sætter navn på ny direktør

Den midtjyske betonproducent indstiller direktørjagten efter et overraskende valg til posten.
RC Beton meddelte i starten af februar, at daværende direktør, Per Warming, var blevet opsagt efter ”forskellige opfattelser mellem bestyrelse og direktion af, hvordan RC Beton skal udvikles i de kommende år”.

Bestyrelsesformand Lars Bonderup Bjørn indtrådte som midlertidig direktør i stedet, mens jagten på en afløser satte ind. Nu er jagten indstillet, og Lars Bonderup Bjørn er blevet siddende i direktørstolen i det, der er blevet til en permanent løsning.

- Det er vel en tre-fire uger siden, det skete. Vi har et behov for at håndtere nogle ting internt og få ro på forretningen, som er inde i en god udvikling på ordresiden, bekræfter Lars Bonderup Bjørn over for Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Direktørjagt indstillet
Han understreger, at den oprindelige plan var at finde en anden mand til posten. Rekrutteringsprocessen var således i fuld gang, da man alligevel sadlede om og endte med Lars Bonderup Bjørn selv som den permanente løsning. Og det er ikke bare i en rolle som udvidet overgangsfigur, siger hovedpersonen selv.

- Der er vel intet her i verden, som er permanent, men aftalen er altså, at det her er den permanente løsning. Vi er holdt helt op med at lede, og vi har ingen planer om at sætte en ny proces i gang.

Nedadgående spiral stoppet
Nordjyske Lars Bonderup Bjørn kan fremvise et cv med bestyrelses- og direktionsposter, som kun få mennesker i dansk erhvervsliv kan matche. Han har gennem årene oparbejdet et rygte som lidt af en kriseknuser, men rollen bliver en anden hos RC Beton, som har haft plus på bundlinjen hvert år siden 2010.

Læs også: Nyt om navne

- Det kommer mere til at handle om organisationsudvikling, som jeg altså også har en del erfaring med fra tidligere i blandt andet MAN og Aalborg Industries. Desuden kender jeg ledergruppen, så vi skal ikke starte fra nul på det område, og vi har allerede snakket om, at vi godt kan trække mere ud af den gruppe og det samspil, vi har, siger Lars Bonderup Bjørn, som tidligere har luftet ambitioner om en overskudsgrad på 10 procent på vegne af RC Beton.

- Men det er vi et rigtigt pænt stykke fra at nå. Hvis det indeværende år ender godt, realiserer vi måske knapt det halve, siger direktøren, som altså først og fremmest vil fokusere på interne optimeringer for at indfri målet.

- Vi skal etablere os en i position, hvor vi får hjælp fra markedet. Men det har lange udsigter, for selv om den nedagående spiral er stoppet, så er det ikke et jubelmarked, vi befinder os i.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156