23948sdkhjf

Forskere skærper fokus på lavenergihuse

Passivhuse nyder stor opmærksomhed på universiteter og arkitektskoler.
De politiske krav til reduktion af energiforbruget begynder for alvor at træde i kraft i de kommende år, og i den forbindelse er bebyggelsesområdet et vigtigt indsatsområde. Det har de fået øjnene op for på de videregående uddannelsesinstitutioner rundt om i landet. På Aalborg Universitet har man, med støtte fra bl.a. Realdania, indledt et projekt med fokus på lavenergihuse, og på Arkitektskolen i Århus har en ny Masteruddannelse i Energi og Grøn Arkitektur (MEGA) nu set dagens lys.

Projektet i Aalborg undersøger bebyggelsen Komforthusene ved Vejle og har til formål at indsamle oplysninger om husenes energiforbrug og indeklima samt at undersøge, hvordan det er at bo i et lavenergihus. Komforthusene i det østjyske er Danmarks første større gruppe af de såkaldte passivhuse, der opvarmes udelukkende ved hjælp af solvarme og den varmeproduktion, som husets beboere selv genererer.

Den nye uddannelse på Arkitektskolen i Århus er blevet til i samarbejde med Kinas største universitet, Tsinghua University, og har til formål at styrke kompetenceudviklingen og innovationen i design- og byggeerhvervene.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078