23948sdkhjf

MT Højgaard jager milliardkontrakter i Canada

Sammen med FLSmidth arbejder den danske entreprenørgigant på at indgå kontrakt med et canadisk mineselskab.
En stor havn, en mineby til 500-600 minearbejdere, en 75 km lang vej og en lufthavn til sammenlagt 4 mia. kroner. Det er den opgave, der venter MT Højgaard på Grønland, hvis selskabet i 2009 formår at vinde entreprisen, som er udbudt af det børsnoterede canadiske mineselskab Quadra Mining Ltd.

Også FLSmidth har meldt sin interesse til mineselskabet for at være med i det ambitiøse milliardprojekt, og vil ifølge kilder i minebranchen være en oplagt leverandør af procesudstyr til knusning af det eftertragtede molybdæn-malm, som er det mineral, der skal udvindes fra minen.

Der er dog lang vej endnu for de to selskaber. I første halvår af 2009 udbyder Quadra Mining opgaverne, og der stilles ingen garantier:

- MT Højgaard har samarbejdet med os i et par år om bl.a. geologiske forundersøgelser og kan have begrundede forhåbninger om at få opgaver. Men intet er givet på forhånd. Vi kan hverken love MT Højgaard eller FLSmidth noget på forhånd, da opgaverne bliver udbudt blandt en række internationale selskaber, siger chefgeolog Jesper Kofoed i Quadra Mining til Berlingske.

Kilde: Berlingske

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141