23948sdkhjf

Dystre udsigter i vinduesbranchen

I kølvandet på nyheden om Velfacs massefyringer spås branchen at stå foran flere problemer.
Gårsdagens massefyring hos Velfac A/S var den 3. på blot 9 måneder og kan ses som et resultat af den tilbagegang, der har ramt hele branchen.

Om 14 dage offentliggør brancheforeningen VinduesIndustrien produktionsstatistikken for andet kvartal 2008, og ingen er i tvivl om, at konklusionen vil være en tilbagegang. Hvorvidt nye massefyringer vil komme på tale, er dog uvist:

- Det afhænger alene af konjunktursituationen. Afskedigelsesrunden har været nødvendig for, at vi kan bevare vores konkurrenceevne, men spørgsmålet er, om markedet har nået bunden, og det vil vende. Det sker næppe i løbet af de næste par år. Vi mener selv, at vi med to daghold i Ringkøbing nu har tilpasset os den øjeblikkelige markedssituation, siger Kurt Bering Sørensen, bestyrelsesformand i Velfac, til Erhvervsbladet.

Kurt Bering Sørensen oplyser samtidig, at 9 ud af 10 af de medarbejder, som blev afskediget ved årsskiftet, er i job igen på nuværende tidspunkt, og at virksomheden forventer et lignende resultat denne gang.

Efter gårsdagens afskedigelser er der 575 medarbejdere tilbage på Velfacs fabrik i Ringkøbing.

Kilde: Erhvervsbladet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078