23948sdkhjf

Uno form fylder rundt

I år er det 40 år siden, at den visionære idémand Arne Munch slog de geniale streger til det, der i dag hører til blandt Danmarks mest eksklusive designkøkkener.
Uno form har i 40 år begejstret feinschmeckere og designentusiaster med sit enkle og kompromisløse design. Og nutidens uno form køkken minder stadig i dag om de første modeller, som Arne Munch skabte i 1968.

Ganske vist har køkkenmoden udviklet sig meget i løbet af uno forms lange historie. Fx er begreber som kogeøer og industrielt look hentet i nutidens køkkenindretning, men Arne Munchs enkle idé om et kvadratisk og fleksibelt køkkenmodul hæver sig stadig over flygtige trends.

Uno form, der betyder én form på latin, er baseret på ideen om et kvadratisk standardmodul på 60x60x60 cm, der kan anvendes frit afhængigt af behov og rumforhold. Den firkantede jubilar fylder altså rundt og kan se tilbage på 40 forrygende år som indbegrebet af nytænkende og kompromisløst dansk køkkendesign.

Produktionen af de første uno form køkkener fandt sted i et lille værksted tæt på Arne Munchs private hjem i Lyngby. Men efterspørgslen voksede hurtigt, og derfor har produktionen ad flere omgange skiftet adresse. I dag bliver alle uno form køkkener til på fabrikken i Farsø, hvor der lægges stor vægt på snedkerarbejdet. Meget bliver stadig lavet ved håndkraft, for eksempel bliver alle elementer samlet og slebet i hånden, da det har afgørende betydning for den endelige finish og kvalitet.

Kilde: Uno form

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094