23948sdkhjf

Nye vinduer med usynlige solbriller

Rationel Vinduer tilbyder vinduerne leveret med Solar-ruder, der filtrerer en stor del af solens UV-stråler fra og forhindrer, at husets møbler og gulve falmer så meget.
Nu kan det sagtens lade sig gøre at have store og flotte vinduespartier på husets sydvendte facader - uden at det giver ”drivhuseffekt” inden døre.

Rationel Vinduer tilbyder nemlig at levere vinduerne med Solar-ruder, der er opbygget med en speciel ”usynlig” solafskærmende film, som filtrerer det meste af det direkte sollys og de blegende UV-stråler fra - uden at det går ud over udsigten.

Solar-ruderne begrænser mængden af sollys og varme og findes i fem udgaver - afhængig af hvor kraftig en filtrering, man ønsker, og om afskærmningen må være synlig eller ej. En standard energirude filtrerer kun omkring 20 procent af det direkte sollys fra, mens de mest effektive Solar-ruder kan filtrere helt op til 60 procent af sollyset fra. Ser man isoleret på filtreringen af solens blegende UV-stråler, er effekten lige så markant. Med en Rationel standard energirude trænger omkring 33 procent af solens UV-stråler igennem ruden og ind i rummet. Vælger man i stedet eksempelvis en Solar 70, er det kun 11 procent af UV-strålerne, der trænger igennem. Den indendørs UV-bestråling er altså reduceret til blot en tredjedel, og det betyder over tid, at husets møbler, gulve og inventar falmer væsentligt mindre. Samtidig undgår man med Solar-ruderne, at huset bliver overophedet om sommeren.

De af ruderne, der slet og ret hedder Solar, består af belagte glas, som har en usynlig og neutral farvegengivelse, når man ser indefra og ud. Solar Green og Grey har gennemfarvet glas i en grøn eller grå nuance. Det er billigere end belagt glas og reducerer mængden af både lys og varme, men forvrænger til gengæld farveoplevelsen lidt.

Kilde: Rationel Vinduer - www.rationel.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094