23948sdkhjf

Byggeriets organisationer kræver nye initiativer

BAT-kartellet og Dansk Byggeri opfordrer regeringen til at ændre strategi.
Flere af byggeriets organisationer mener ikke, at regeringen længere har nogen grund til at holde igen med investeringerne i anlæg og vedligeholdelse.

De nye tal om faldende aktivitet og beskæftigelse i byggebranchen får BAT-kartellet og Dansk Byggeri til at kræve nye politiske initiativer for at modvirke en mulig kommende nedtur. Regeringen har lagt restriktioner på den kommunale økonomi via bøder for at overskride et givent loft i udgifterne til offentlige bygge- og anlægsopgaver, og det loft vil organisationerne fjerne:

- Alle pejlemærker peger på afmatning af økonomien, og den slår først igennem i byggeriet. Derfor kan det ikke gå hurtigt nok med at give kommunerne mulighed for at planlægge ikke mindst de vedligeholdelsesopgaver, som de har skubbet foran sig i årevis, siger Gunde Odgaard, sekretariatsleder i BAT-kartellet ifølge 3F.

Beskæftigelsen i byggeriet er faldet med omkring 10.000 personer det seneste år, men at dette ikke kan aflæses ledighedsstatistikkerne, skyldes det ifølge 3F, at en del af arbejdskraften søger til andre brancher, at der er mindre overarbejde, samt at en del af den udenlandske arbejdskraft er vendt hjem.

Kilde: 3F

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094