23948sdkhjf

AO Johansens overskud er næsten væk

Et faldende niveau inden for byggebranchen rammer VVS-grossisten AO Johansen hårdt i første halvår af 2008.
I hvert fald kunne virksomhedens ledelse i halvårsregnskabet præsentere en omsætningsnedgang fra 1,424 mia. kr. i første halvår 2007 til 1,399 mia. kr. i første halvår 2008. Det er også gået ud over bundlinjen, og kvartalet gav et overskud før skat på beskedne 3,1 mio. kr. mod 51,0 mio. kr. i 2007.

Resultatet ligger dermed også væsentligt under de ca. 45 mio. kr., som ledelsen tidligere har vurderet realistisk, og på den baggrund finder ledelsen det ikke længere relevant at give et præcist bud på resultatforventningen i år - om end man fastholder, at der bliver tale om et positivt resultat.

I halvårsrapporten skriver AO Johansen blandt andet:

- I lighed med første kvartal kan faldet i omsætningen primært henføres til koncernens danske aktiviteter, mens der har været en positiv omsætningsudvikling i koncernens udenlandske aktiviteter.

- Omsætningstilbagegangen skyldes blandt andet et faldende aktivitetsniveau inden for byggebranchen.

- Omkostningsstigningen kan især henføres til stigende personaleomkostninger blandt andet som følge af implementering af nyt it-system på salgs- og administrationsområdet samt købet af Ervex AB.

Der kan yderligere noteres en væsentlig stigning i reservationer til imødegåelse af tab på debitorer. Det skyldes flere konkurser blandt koncernens kunder som følge af den faldende aktivitet inden for byggebranchen. Endelig er der sket en stigning i transportomkostningerne forårsaget af øgede brændstofpriser.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11