23948sdkhjf

Engelsk byggerigigant med milliardunderskud

Nedskrivninger er den grundlæggende årsag til, at Storbritanniens største boligbyggeselskab, Taylor Wimpey, kommer ud af første halvår i år med et underskud på hele 1,42 mia. pund.
Nedskrivninger på i alt 1,51 mia. pund har bragt den engelske byggerigigant, Taylor Wimpey, i gevaldigt stormvejr. Selskabet offentliggjorde forleden sit halvårsregnskab, der viser et dundrende underskud på 1,42 mia. pund mod et overskud på 20,2 mio. i fjor.

Regnskabets forfatning kommer langt fra som nogen overraskelse. Virksomheden gennem nogen tid kæmpet med økonomiske problemer, og for et par måneder siden udtalte administrerende direktør for betonvirksomheden H+H, Hans Gormsen, følgende til Børsen:

- Taylor Wimpey er kraftigt gældsat. Det har købt jord op inden for det seneste års tid til høje værdier. Og i forbindelse med kreditkrisen strammer bankerne betingelserne. Vi kan også se, at selskabets markedsværdi er faldet gevaldigt på børsen i England, og lånene er sikkert dækket ind af nogle værdier på grunde, og da grundpriserne falder, er der nok ikke fuld dækning for lånene mere.

Kilde: Direct/Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079