23948sdkhjf

Byggeriets organisationer: Tvungen pensionsopsparing i byggeriet er en om’er

Regeringens planer om genindførelse af det såkaldte SP-bidrag skydes ned fra flere sider. Det er ikke den slags tiltag, der er brug for, lyder kritikken.
En række organisationer, med Håndværksrådet og BAT-Kartellet i spidsen, stiller sig uforstående over for, at regeringen går med planer om at genindføre det obligatoriske særlige pensionsbidrag, SP’en.

Fra flere sider frygter man, at SP vil forstærke opbremsningen i byggesektoren på et tidspunkt, hvor eksperter peger på, at den økonomiske udvikling levner større plads til at føre ekspansiv finanspolitik:

- Vi er i en situation, hvor der ikke er behov for at skrue ned for den private efterspørgsel. Og SP er netop rettet mod den private efterspørgsel. Specielt forbedringer af private boliger, som kræver meget arbejdskraft og kan sættes hurtigt i gang, rammes af en situation med eller uden SP, siger Bo Sandberg fra BAT-Kartellet til Børsen.

Ifølge Børsen viser DA’s seneste løntal, at lønvæksten inden for bygge- og anlægsvirksomhed i år er aftaget fra 5,5 % i 1. kvartal til 4,3 % i 2. kvartal i år. Til sammenligning kan det påpeges, at lønningerne for hele den private sektor er steget med 4,9 % i 2. kvartal i forhold til den tilsvarende periode sidste år.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126