23948sdkhjf

Første spadestik i historiske omgivelser

Kunstnerne Christen Købke og Hans Scherfig har lagt navne til to huse, som nu skyder op i Carlsberg Byen i Valby.
Mod øst er der kig til de smukke rækkehuse i Humleby og mod sydvest folder Carlsberg Byen sig ud. I baghaven ligger den bevaringsværdige bygning Halmlageret, som er udlagt til kulturelle formål.

Det er omgivelserne for de to byggerier, som Carlsberg Byen fredag tog de første spadestik til.

- De to projekter, vi i dag tager hul på er gode eksempler på, at vi skaber et bykvarter, hvor der både er liv inde i husene og mellem husene, sagde Carlsberg Byens administrerende direktør, Jens Nyhus, fra talerstolen.

Han henviste blandt andet til områdets grønne arealer, boldbaner og legeplads samt byrummet Købke Plads, hvor der opføres et amfiteater.

- Dertil kommer, at projekterne indeholder både byhuse og små og store lejligheder, hvilket er med til at sikre, at vi får et mangfoldigt bykvarter med boliger i mange størrelser og prisklasser, sagde Jens Nyhus.

Tim Kjeldsholm fra totalentreprenøren Arpe & Kjeldsholm var også blandt talerne.

Om Købke Hus
Købke Hus er opkaldt efter den danske guldaldermaler Christen Købke. Byggeriet omfatter cirka 5.000 kvadratmeter til erhverv, 1.000 kvadratmeter til dagligvarebutik og café, syv byhuse samt et femetagers lejlighedsbyggeri ovenpå den kommende dagligvarebutik.

Rådgiverteamet består af arkitektfirmaer AK83, ingeniørfirmaet Oluf Jørgensen og landskabsarkitekterne SLA.

Købke Hus er indflytningsklart i begyndelsen af 2018.

Om Scherfig Hus
Scherfig hus er opkaldt efter den danske billedkunstner og forfatter, Hans Scherfig, som i 1949 malede en række oliemalerier i Børnedaghjemmet Carlsberg, heriblandt det junglemotiv, han sidenhen blev så kendt for.

Vagn Borlund er arkitekt, Alectia ingeniør og Schønherr landsskabsarkitekt på projektet, som kommer til at indeholde 104 forskellige lejligheder, herunder 18 toværelses lejligheder.

Scherfig Hus skal stå klar til indflytning sidst i 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141