23948sdkhjf

Bjarke Ingels Group bag imponerende Expo-bidrag

Kronprins Frederik afslørede onsdag, at arkitektfirmaet BIG - Bjarke Ingels Group har vundet konkurrencen om at opføre Danmarks pavillon på verdensudstillingen 2010 i Shanghai.
Når Expo Shanghai 2010 er slut, kender hele verden til de cyklende, miljøbevidste danskere. Det stod klart, da Kronprins Frederik i formiddag offentliggjorde det danske vinderprojekt for den danske pavillon.

Vinderprojektet er udformet som et stort dobbelt-spiralformet bånd, der fører den besøgende fra grunden og med to sving op i tyve meters højde - og ned igen. Hele bygningen er forsynet med cykelstier og bycykler til fri afbenyttelse for publikum. Centralt i pavillonen er der et bassin med vand fra Københavns Havn. Her kan de besøgende få en forfriskende dukkert, og idéen er at lade Den Lille Havfrue få en central placering i bassinet.

Københavns overborgmester er positiv overfor projektet og idéen om at flytte Den Lille Havfrue til Kina. Der vil således nu være en dialog med Københavns Kommune om projektets gennemførelse. Projektet vil desuden blive videreudviklet i tæt samarbejde mellem Økonomi- og Erhvervsministeriet, Københavns Kommune, Wonderful Copenhagen og andre væsentlige interessenter.

- Vinderprojektet vil helt håndgribeligt vise, at Danmark i den grad har noget at bidrage med på den internationale scene i forhold til at finde overbevisende løsninger på fremtidens bydesign og byudvikling. BIG’s projekt lever efter min mening flot op til EXPO-temaet: Better City - Better Life , siger Flemming Borreskov fra Realdania.

Teamet bag vinderprojektet består af arkitektfirmaet BIG - Bjarke Ingels Group, kommunikationsbureauet 2+1 Idébureau, ingeniørfirmaet Arup AGU samt designvirksomheden Studio Louise Campbell.

I alt otte arkitekt- og designkonsortier var prækvalificeret til konkurrencen. Samtlige projektforslag kan de næste to uger opleves i Dansk Arkitektur Center, Strandgade 27 B i København. De indgår desuden i den danske udstilling på Arkitektur Biennalen i Venedig, der indledes i morgen.

World Expo 2010 Shanghai foregår i perioden 1. maj - 31. oktober 2010, og det forventes, at 70 mio. mennesker vil besøge udstillingen.

Kilde: Økonomi- og Erhvervsministeriet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094