23948sdkhjf

Nordvestjysk XL-Byg-fusion er en realitet

Nyt selskab får trælaster og byggecentre i 18 byer.
Tømmergaarden A/S og Ceste Træ A/S fusionerer med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2016.

Det nye selskab, Tømmergaarden A/S, råder over trælastforretninger og byggecentre i 18 nord- og midtjyske byer og vil fortsat være medlem af XL-Byg.

Tømmergaarden Holding ejer 73 % af aktierne i selskabet, og Ceste Holding ejer 27 %, idet Ceste Holding, ud over aktieandelen, også har modtaget et kontant beløb og har fået overdraget en række ejendomme.

Fusionen skal ikke mindst ses i lyset af den stigende konsolidering í trælastbranchen, hvor kapitalkæderne og de meget store kæder gennem de seneste år har været de dominerende.

Tømmergaarden og Ceste Træ beskæftiger samlet 390 medarbejdere og omsatte i 2015 for i alt 882 millioner kroner. Med den nye trælastkoncern står de ejerledede, lokale forretninger således væsentligt stærkere, og med koncernens fortsatte vægt på lokalt engagement føler ejerne sig godt rustet til fremtiden.

Administrerende direktør, Klaus Hansen, Tømmergaarden, oplyser i en pressemeddelelse, at han med fusionen ” ser en fremtidssikring af både Tømmergaardens og Ceste Træs fortsatte tilbud til markedet som solide, stabile og lokalt drevne trælastleverandører til gavn for medarbejder, kunder og lokalsamfundet ”.

Ledelsen i det fusionerede selskab vil bestå af de 2 nuværende direktører og ejere af Tømmergaarden, Klaus Hansen og Mogens Holst samt Ceste Træs direktør, Jens Lyhne. Klaus Hansen og Mogens Holst som vil få ansvaret for henholdsvis drift og indkøb, medens Jens Lyhne bliver økonomidirektør.

I Nykøbing Mors samles aktiviteterne på Tømmergaardens nuværende adresse, som er selskabets hovedafdeling.

I Thisted bibeholdes begge adresser. Afdelingen på Silstrupvej skal fremover huse alle aktiviteter for det professionelle marked samt selskabets centrale indkøbsfunktion. Afdelingen på Tigervej bliver et byggecenter med fuldt fokus på private kunder og med et sortiment bestående af byggematerialer samt alt til hus og have.

I de øvrige byer, hvor de to fusionsparter har afdelinger, er der ikke sammenfald.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142