23948sdkhjf

Byggeriet af Danmarks første Europaskole er i gang

Som totalentreprenør skal BAM Danmark nu sørge for at føre arkitekternes idéer ud i virkeligheden.
Torsdag blev det første spadestik taget til Europaskolens nye skolebygning i Carlsberg Byen på hjørnet af Pasteursvej og Ny Carlsberg Vej. Skolen er den første af sin slags i Danmark.

I løbet af skoleåret 2018/19 vil byggepladsen være forvandlet til et område for uddannelse og viden, når Europaskolens elever og lærere flytter ind i den nye moderne skolebygning. I 2021 er det forventningen, at skolen vil rumme 975 elever – fra børnehaveklasse til den europæiske studentereksamen.

Fra talerstolen fremhævede administrerende direktør for Carlsberg Byen P/S, Jens Nyhus, dagens spadestik som en vigtig milepæl for udviklingen af Carlsberg Byen:

- Europaskolen er en vigtig del af vores vision om at skabe et levende og mangfoldigt bykvarter, hvor der er liv både inde i og mellem husene. Den vision er Europaskolen i høj grad med til at realisere. Både takket være eleverne og lærerne på skolen, men også fordi selve skolebygningen er kendetegnet ved en transparent og åben facade, som gør, at indeliv og udeliv flyder sammen, sagde han.

Europaskolen i Carlsberg Byen opføres som et cirka 14.000 kvadratmeter stort nybyggeri i fem etager. Foruden undervisningslokaler vil byggeriet også omfatte fritidstilbud, idrætshal og udearealer.

BAM Danmark vandt i efteråret totalentreprisen på byggeriet i omvendt licitation, og administrerende direktør, Bo Svendsen, var stolt over at være med til at tage det første spadestik:

- Europaskolens nye skolebygning bliver et moderne svar på en skole, der arkitektonisk refererer til sine historiske omgivelser. Vi har lagt stor vægt på at skabe et byggeri, der giver et godt skoleliv for børnene samtidig med, at byggeriet passer ind i Carlsberg Byen, sagde han.

Rådgivere på BAM Danmarks team er tegnestuerne Vilhelm Lauritzen og Nord Architects Copenhagen samt EKJ rådgivende ingeniører og BAM Advies & Engineering.

De private fonde Realdania, Novo Nordisk Fonden, Nordea-Fonden og Industriens Fond skyder 300 millioner kroner i opførelsen af Europaskolens nye skolebygning, mens Københavns Kommune finansierer de resterende 150 millioner kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141