23948sdkhjf

Universitet bygger for 200 millioner til innovation

Ambitiøst projekt skal skabe innovative miljøer for forskere, studerende og virksomheder i Aalborg.
En donation på 100 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden gør det muligt for Aalborg Universitet (AAU) at opføre et nyt innovationscenter for entreprenørskab på universitetets campus i Aalborg Øst.

Det samlede budget for byggeriet udgør 200 millioner kroner, og planen er at opføre en bygning på cirka 8.500 kvadratmeter.

Næste skridt i processen er at udskrive en konkurrence, men yderligere detaljer foreligger ikke på nuværende tidspunkt.

- Formentlig har vi et bedre overblik over projektet efter sommerferien, siger campusdirektør Mogens Møller til Building Supply.

Mulighed for syv etager
Bygningen, ”AAU Science and Innovation Hub”, bliver blandt andet udstyret med værksteder, prototypelaboratorier og andre innovative faciliteter, der skal give forskere, studerende og virksomheder bedre mulighed for at samarbejde om udvikling af forretningsidéer.

- Vores ambition er at få et flot, markant byggeri, som placeres i den vestlige del af campus, hvor vi netop er ved at færdiggøre vores nye institut for byggeri. Lokalplanen giver os mulighed for at bygge i syv etager. Om det er hensigtsmæssigt, skal konkurrencen være med til at finde svaret på, siger Mogens Møller.

Der er tale om den største enkeltdonation, som AAU nogensinde har modtaget – og den første fra A.P. Møller Fonden.

- Det er en glæde for Fonden at kunne bidrage til dette nyskabende hus. Især muligheden for at bringe entreprenante unge studerende sammen med virksomheder og forskere, som sammen kan skabe innovation og nye løsninger. Vi ser frem til at følge resultaterne af arbejdet i AAU Science and Innovation Hub, siger Henrik Tvarnø, direktør i A.P. Møller Fonden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093