23948sdkhjf

Byggeriet skaber 13 nye job om dagen

Tre års opadgående trend taler sit tydelige sprog.
Siden foråret 2013 er der kommet cirka 14.300 flere lønmodtagere i beskæftigelse i bygge- og anlægsbranchen. Det svarer i snit til 13 nye job hver eneste dag de seneste tre år.

Ifølge Danmarks Statistik faldt antallet af lønmodtagere i byggeriet med godt 100 personer fra marts til april, når der korrigeres for normale sæsonudsving.

- En enkelt måneds marginalt fald i byggebeskæftigelsen ændrer ikke på den opadgående trend, der har bragt 14.300 lønmodtagere i job i byggeriet fra marts 2013 til marts 2016, siger Dansk Byggeris cheføkonom Bo Sandberg.

- Den stigende bygge- og anlægsaktivitet siden 2013 betyder, at der hver eneste dag året rundt, i alt slags vejr og på både hverdage og fridage i snit er skabt 13 nye byggejobs, siger Bo Sandberg.

Vender man blikket mod det samlede arbejdsmarked, så bød april ifølge Danmarks Statistik for 36. måned i træk på fremgang i den sæsonkorrigerede lønmodtagerbeskæftigelse. Denne gang med et plus på 2.300.

- Der er skabt 109.200 private lønmodtagerjob de seneste tre år, og det er en entydig positiv nyhed for dansk økonomi. Det er ærgerligt, at den markante fremgang på det private arbejdsmarked endnu ikke har kastet særlig meget BNP-vækst af sig. Men det ændrer ikke på den positive konklusion, at ”kongetallet” for arbejdsmarkedet går på sommerferie i topform, siger Bo Sandberg.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094