23948sdkhjf

Tre arkitekter skal tegne fremtidens idrætshaller

Karlslunde, Slagelse og Høng får nytænkende idrætsbyggerier.
De tre vindere af konkurrencen om tre nye idrætsbyggerier i Karlslunde, Slagelse og Høng bliver tre teams leddet af henholdsvis Dorte Mandrup Arkitekter, CCO Arkitekter samt Elkiær + Ebbeskov Arkitekter.

Konkurrencen er en del af Lokale og Anlægsfondens tiltag ”Nye tider – Nye haller”, der skal skabe eksempler på fremtidens løsninger til idrætshaller.

De tre teams

Karlslunde:
Dorte Mandrup Arkitekter, Jaja Architects, Ingeniør’ne

Slagelse:
Christensen & Co. Arkitekter, Masu Planning, Rambøll

Høng:
Elkiær + Ebbeskov Arkitekter, JJW Arkitekter, Bisgaard Landskab, Balslev
- De tre vindere er fundet i et udbud blandt ni forslag fra rådgivende teams, der blev fundet blandt 109 ansøgere. Det har dermed været et meget bredt felt, der har været involveret i en spændende proces, som nu er endt med tre forslag af meget høj kvalitet, siger Anna Hassel, arkitekt i Lokale og Anlægsfonden.

Tre visionære koncepter
De tre konkurrencevindere har alle præsenteret forslag, der inviterer til både klassiske idrætsgrene og helt nye aktiviteter.

Der er arbejdet med fleksible løsninger i de tre byggeriers koncepter, så de løbende kan justeres og tage højde for fremtidens trends og tendenser i danskernes idrætsliv for både foreninger og selvorganiserede aktive.

Konkurrencevinderne inviterer også kultur- og kunstlivet med som udøvende brugere af idrætshallerne, og der bliver lagt stor vægt på at give plads til foreningslivet i den bredeste forstand. Der er arbejdet grundigt med bearbejdning af udearealer og koblingerne til den nære natur og eksisterende idrætshaller og skolebygninger.

Hvis de tre projekter bliver endeligt politisk besluttet, bliver der skabt tre byggerier, hvor alle er velkomne, og hvor idrætsbyggeri kan udvides til at være bredt funderede samlingssteder for utallige lokale aktiviteter.

- Vinderforslagene formår at forstå og arbejde med de tre meget forskellige faciliteter og lokaliteter på meget fin vis. Vi står nu med tre virkelig visionære koncepter, som det bliver spændende at arbejde videre med, siger Anna Hassel.

Frem til foråret 2017 bliver vinderforslagene udviklet og bearbejdet yderligere i forhold til de lokale behov og interesser. Hvis de tre forslag til byggerier bliver vedtaget af de tre kommuner, forventes de indviet i 2018 eller i starten af 2019.

- Derudover har vi fra konkurrencen yderligere seks meget interessante bud på fremtidens idræts- og kulturfaciliteter, som vi også håber at kunne udvikle yderligere i den kommende tid, oplyser Anne Hassel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109