23948sdkhjf

Idealcombi skal stoppe kuldebroer i Vejle

Højt isolerende vinduer til boligområdet Møllevangen.
Vinduesproducenten Idealcombi i Hurup Thy skal levere 5500 elementer til en større boligrenovering i Vejle.

Når boligområdet Møllevangen i den nordvestlige del af Vejle skal renoveres, skal samtlige vindues- og facadepartier skiftes ud i alle 604 boliger samt fælleshuset.

De eksisterende vindues- og facadepartier er kolde og udført uden såkaldt kuldebrosafbrydelse, og det skal Idealcombis løsning rette op på ved at gøre de nye partier højt isolerende.

Læs også: AAB udbyder fireårig partnerskabsaftale om træbyggeri

Og da det kommende renoveringsprojekt hverken indeholder facaderenovering eller afhjælpning af kuldebroerne ved vinduesfalsene, forudså vi som arkitekter, at kondensproblematikken også ville forekomme fremover i en eller anden udstrækning.

Læs også: Jorden er brudt til 148 almene boliger i Ørestad

- Derfor fandt vi det uhyre vigtigt, at der blev stillet krav om, at de kommende vindues- og facadepartier skulle være udført af uorganiske materialer og uden komponenter af træ eller lignende, siger projektleder Peter Lindberg Christensen fra Arkitema Architects.

Møllevangen i Vejle er opført i 1950'erne. hører under boligselskabet AAB og består af blokke i fire etager. Vinduesudskiftningen foregår over de næste tre år.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.157