23948sdkhjf

Tre nye bygninger lige midt i Odense

Spændende Arkitema-projekt sætter punktum for Odenses omfattende Fra Gade til By-projekt.
Odense Kommune er i fuld gang med at omdanne den firesporede Thomas B. Thriges Gade til en pulserende bydel midt i Odense.

Nu er det sidste projekt i den omfattende byfornyelse offentliggjort.

Det er Arkitema Architects, der sammen med AP Pension har vundet konkurrencen om at skabe tre bygninger, der blandt andet skal rumme torvehaller, detailhandel og boliger.

Med Albanikarréen, Fisketorvskarréen og Nørregadehuset vil Odense få tre nye markante bygninger, der inviterer beboere, borgere og besøgende til at opholde sig i centrum af den fynske hovedstad.

- Det er en fantastisk dag for byen. Jeg glæder mig meget over, at vi nu har solgt alle byggegrundene på Thomas B. Thriges Gade. Vinderprojektet er flot og ambitiøst og taler lige ind i visionen for Odenses fremtidige bymidte, siger borgmester Anker Boye.

De tre bygninger får alle detailhandel i stueplan og åbne aktive facader ud mod de nye torve og gader. Hertil kommer beboelse i flere etager afsluttet med altaner og haver på tagene. Gennem denne blanding af byliv og boligliv vil Odense få en bydel, der lever det meste af døgnet, og som helt naturligt vil samle byen, der i mange år har været delt af tung trafik.

Den bevaringsværdige ruin bag Odense Rådhus vil i den kommende Albanikarré få en central placering som en integreret del af arkitekturen ved et af indgangspartierne til Torvehallerne. Dermed vil ruinen fortsætte som et naturligt referencepunkt i det centrale Odense og skabe en tydelig sammenhæng mellem det historiske Odense og fremtidens Odense.

- Vi har haft fokus på at udvikle nogle omgivelser, der skaber et aktivt og attraktivt byliv i det centrale Odense. Boligerne er tegnet, så beboerne helt naturligt i deres hverdag kommer til at interagere med hinanden og med de mennesker, der kommer i butikkerne i gadeplan, fortæller partner i Arkitema, Kim Risager.

Arkitema Architects og AP Pension har udviklet de tre bygninger i tæt dialog med Odense Kommune og partnerskabet bag projektet ”Fra Gade til By”.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157